Caravana IT&Science la Năruja susţinută de Colegiul Naţional Unirea!

„Caravana IT& Science” a avut astazi o noua oprire la elevii Școli Generale cu clasele I-VIII din Nereju. Aici echipa profesorilor și elevilor din Colegiul Naţional „Unirea”, în colaborare cu Asociaţia „Uniriştii”, a susținut lecții demonstrative și interactive la următoarele discipline:

Pentru IT şi programare prof. Genovica Vulpoiu, alături pe elevii Ristea Dan, Ionuț Puțaru, Mănăilă Dragoș, Arghirescu Andrei, Dumitru Teodora si Serea Rares.

Pentru matematică prof. Dan Popoiu și elevii Apostoaie Andrei si Chirana Daniel.

Pentru biologie prof. Corina Ciucu și elevii Marin Mihai, Cristea Catalina, Iliescu Vlad, Patrascu George, Postolache Anca, Mihail Maria si Petrea Mihai

Chimie prof. Maria Dochia și elevii Cosma Livia, Lazăr Cătălin, Gafton Paul, Păunescu Adelin, Ionuţ Ştefan.

Astfel elevii din Nereju au aflat din tainele biologiei și chimiei prin prezentări și experimente, au descoperit noi utilizări ale calculatorului și au rezolvat exerciții si probleme din matematica aplicată. Mai multe materiale, lecții interactive, demonstraţii online și proiecte realizate in colaborare cu elevii din localitatile amintite vor fi postate pe pagina proiectului http://it-science.lufo.ro/.

Un aspect inedit îl reprezintă faptul că majoritatea lecțiilor sunt susținute de elevii uniriști (prezentari power-point, demonstarții) care îi implică în mod activ pe școlari. În cadrul aceluiași proiect fiecare școala participantă primește sprijin logistic (realizarea paginii de web a școlii, arhiva electronică) dar și material, câte un aparat foto performat menit să-i  ajute pe elevii și dascălii lor într-o mai bună promovare a activităților scolare si educative.

Este unul dintre cele mai importante si ambitioase proiecte desfasurate de profesorii si elevii CNU avandu-se in vedere colaborarea cu scolile generale din judet, interactiunea cu elevii din mediul rural, familiarizarea acestora cu tehnicile moderne de predare si invatare, schimbul de experienta al cadrelor didactice implicate in proiect si nu in ultimul rand cunoasterea si promovarea traditiilor si obiceiurilor culturale din spatiul mioritic.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.