Doar 203 lei gigacaloria la Focşani!

Focşănenii vor plăti în această iarnă doar 203 lei pentru o gigacalorie consumată, adică acelaşi preţ ca şi iarna trecută!!! Lovitura de teatru a venit după ce prefectul Sorin Hornea nu a dat aviz de legalitate pentru celebrele Hotărâri de Consiliul Local nr. 152 şi 286 din 2011. “Chiar dacă ne vom judeca cu Primăria procesul se va întinde până ieşim din iarnă iar populaţia va plăti la nivelul iernii trecute”, a declarat prefectul Sorin Hornea.

Decizia Prefecturii de a da aviz de nelegalitate pentru hotărârile Consiliului Local Focşani nr. 152 şi 286 vine după ce consilierii locali ai PSD şi PNL au fost de acord cu câteva săptămâni în urmă cu majorarea preţului la gigacalorie până la aproape 400 de lei!!

Prefectul Sorin Hornea a lansat duminică un atac dur la adresa Primăriei Focşani şi Enet, acuzând conducerile celor două amintite mai sus, de incompetenţă. “Guvernul poate fi acuzat de orice dar nu de incompetenţa conducerii Enet şi Primăriei. Primarul a declarat chiar el că e vina lui şi a lui Valter Popescu pentru situaţia de la Enet. Au venit la Prefectură bătrâni care ne-au spus că nu-şi mai permit să plătească gigacaloria iar la primărie au fost sfătuiţi să se mute. Poate oamenii nu vor să plece din casa în care au stat o viaţă. Primăria şi Enet nu le dau şansa să se debranşeze şi să deţină o locuiţă celor care nu-şi permit să plătească un preţ aşa de mare pentru gigacalorie”, ne-a declarat prefectul Sorin Hornea. În opinia sa Primăria şi Consiliul Local Focşani încalcă atât hotărârea de Consiliu Local nr. 4 cât şi o serie de legi cum ar fi legea nr. 51 din 2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, legea 325 din 2006 sau legea energiei. “Hotărârile de consiliu local nr. 152 şi 286 din 2011 nu au primit aviz de legalitate. Cerem aleşilor locali să respecte ceea ce s-au angajat să facă prin hotarârea nr. 4 la articolul I. Primăria este total netransparentă în multe chestiuni.What is genesis market Prefectura este pregătită să atace în instanţă cele două hotărâri de consiliu local. Dacă va fi nevoie ne vom adresa Consiliului Suprem al Magistraturii. Până se va termina focşănenii vor plăti gigacaloria la nivelul iernii trecute adică 203 lei. Nu este posibil să vopsim bordurile şi apoi să le schimbăm, să reparăm străzi şi apoi să le spargem. Nu astea sunt priorităţile cetăţenilor municipiului Focşani. Cetăţenii nu au doar obligaţia de a plăti ci şi de a primi apă caldă şi nu apă rece pe ţeava de apă caldă. În unele blocuri se stă şi câte jumătate de oră cu robinetul deschis până vine apă caldă”, a mai adăugat prefectul Sorin Hornea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.