Trăşculescu şi Toma s-au întâlnit cu ministrul Finanţelor

Deputatul PD-L Alin Trăşculescu şi Ginu Toma – preşedintele Federaţiei Agricultorilor “Fermierul”, s-au întâlnit cu ministrul Finanţelor şi au primit asigurări că viticultorii nu vor fi afectaţi de aplicarea noilor prevederi ale Codului Fiscal

Deputatul Alin Trasculescu a obtinut asigurari, din partea ministrului Finantelor Publice, Bogdan Alexandru Dragoi, ca micii producatori de vin nu vor fi afectati de prevederile HG 50/2012 privind modificarea si completarea Normelor de aplicare ale Codului Fiscal. La intalnirea de astazi cu ministrul Bogdan Alexandru Dragoi, a participat, de asemenea, presedintele Federatiei Agricultorilor “Fermierul”, Ginu Costel Toma.
Presedintele PDL Vrancea a precizat ca, in cel mai scurt timp posibil, Codul Fiscal va fi modificat astfel incat autorizarea antrepozitelor de productie de vinuri linistite sa fie exceptata de la obligativitatea majorarii capitalului social si de la depunerea de garantii minime.
“Am depus un amendament in comisia de fond din Camera Deputatilor, astfel incat antrepozitele de productie de vinuri linistite sa fie exceptate de la aceste obligatii. Este solutia cea mai simpla si sper sa fie si una foarte rapida. Din punct de vedere fiscal, inteleg resortul unei decizii care ar fi trebuit sa diminueze riscul evaziunii fiscale. Nu sunt de acord insa ca de aceste prevederi sa fie vizati producatorii de vinuri, avand in vedere faptul ca vinul este purtator de acciza zero”, a declarat Alin Trasculescu.
Deputatul PDL de Vrancea a semnalat discursul incoerent al lui Marian Oprisan, care gireaza din punct de vedere politic greva de lux a parlamentarilor USL de Vrancea dar se preface ca ii pasa de soarta podgorenilor din judet.
“Demersul presedintelui CJ Vrancea in ceea ce priveste apararea intereselor viticultorilor este unul pur demagogic si demonstreaza cat de putin intelege Marian genesis.market bot Oprisan din mecanismul fiscal. Prin HG 50/2012, nici garantiile minime, nici majorarea capitalul social nu se faceau venituri la bugetul de stat. In al doilea rand, cei patru deputati si un senator carora le cere sa sustina o motiune privind aplicarea HG nr. 50/2012 se afla de o peste o luna in greva de lux, pe bani publici. Asa ca tot acest demers al presedintelui PSD Vrancea reprezinta doar vorbe goale, fara continut. Inainte sa se laude Marian Oprisan cu “maretele” sale realizari in sustinerea viticulturii din Vrancea sa arate macar un contract de export semnat in timpul Festivalului Bachus. Pentru Oprisan, viticultura din Vrancea reprezinta doar un pretext pentru paranghelii pe bani publici, nicidecum o preocupare serioasa”, a mentionat deputatul Alin Trasculescu.
Reamintim cititorilor noştrii că Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan a cerut tuturor parlamentarilor din zonele viticole ale României să introducă în Parlament o moţiune simplă care să ducă la abrogarea prevederilor HG 50/2012 prin care deţinătorii de antrepozite fiscale sunt obligaţi să majoreze capitalul social subscris al societăţii la 25.000 lei şi să depună o garanţie care să acopere riscul neplăţii accizelor pentru produsele purtătoare de astfel de taxe în valoare de 5.000 Euro.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.