De luni putem cumpăra medicamentele de pe o reţetă de la mai multe farmacii!!!

• În noul sistem, pacientul va primi tot o reţetă, emisă electronic, însă boala va fi înlocuită de un cod, pentru confidenţialitate • De asemenea, pacientul va putea cumpăra medicamentele fracţionat, de la mai multe farmacii

Sistemul eliberării reţetei electronice va intra în funcţiune din 2 iulie. Pînă la sfîrşitul anului, cel puţin 80% din reţete se estimează că vor fi eliberate în noul format, trecerea completă la sistemul electronic fiind prevăzută pentru 1 ianuarie 2013, cînd prescrierea electronică şi eliberarea medicamentelor compensate se vor face exclusiv în sistem electronic. Odată cu introducerea noului sistem, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va primi raportări electronice, uşor de verificat, atît de la medici, cît şi de la farmacişti, astfel încît va putea compara dacă ceea ce prescriu medicii se regăseşte în ceea ce farmaciile eliberează la preţuri compensate. Pentru pacient, noul sistem înseamnă că va primi tot o reţetă, emisă electronic, însă boala nu va mai fi menţionată explicit, ci va fi înlocuită de un cod, pentru confidenţialitate. De asemenea, pacientul va putea cumpăra medicamentele fracţionat, de la mai multe farmacii, reţeta electronică funcţionînd în regimul a maximum şapte reţete separate. Fracţionarea se referă numai la medicamentele luate separat, nu şi la cantitatea unui medicament. În plus, un alt avantaj va fi acela că pacientul va sta mai puţin la coadă în farmaciile echipate cu cititorul de cod de bare, respectiv un minut şi jumătate în medie, faţă de 5-6 minute în actualul sistem.
Sistemul permite de asemenea pacienţilor să intre în posesia medicamentelor la orice farmacie, deocamdată doar din judeţul de reşedinţă. Pentru trecerea cît mai rapidă la noul sistem, medicii de familie sînt stimulaţi să utilizeze reţeta electronică, astfel că aceia care reuşesc să utilizeze acest sistem în peste 70% din cazuri primesc 100 lei pe lună.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.