Săpunaru spune că s-a rupt de afacerea EUROPROIECT!!!

Deputatul PNL de Vrancea Nini Săpunaru neagă legăturile de afaceri cu firma de proiectare EUROPROIECT şi spune că cercetările DNA îl vizează pe administratorul firmei şi nu pe el. Asociat unic al firmei este acum Dorinel Modreanu, nimeni altul decât cumnatul deputatului liberal. Nini Săpunaru avea în iunie 49% din acţiunile firmei de proiectare la care a renunţat ulterior în favoarea lui Modreanu.

“Pentru corecta informare precizez că nu mai am nicio legatură cu SC Europroiect SRL. Acţiunile pe care le deţineam la această societate comercială au fost cesionate în favoarea asociatului meu.
Tot pentru corecta informare vă spun că, din anul 1997 de când am fost numit secretar de stat, şef al Direcţiei Generale a Vămilor, nu am mai fost implicat în activitatea de management a respectivei firme. Am renunţat şi la calitatea de acţionar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se creea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnarea în funcţia de Ministru al Transporturilor.
Societatea la care eu am deţinut părţi sociale s-a specializat în proiectarea de drumuri şi poduri, iar lucrările sunt efectuate pentru statul român deoarece încă nu se fac proiecte de drum pentru sectorul privat. Trebuie subliniat că SC Europroiect SRL nu a avut niciodată contracte încredinţate direct de CNADR sau de către Ministerul Transporturilor. Informaţia apărută în presă, conform căreia, eu aş fi cercetat penal pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei Europroiect SRL este total neadevărată. Cercetarea desfăşurată de DNA vizează direct administratorul firmei şi nu pe mine, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut”, declară Nini Săpunaru.
Europroiect SRL a fost înfiinţată în anul 1994 cu obiect de activitate conform CAEN 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. O anchetă a Evenimentului Zilei a dezvăluit că Nini Săpunaru a menţionat în declaraţia de avere (13 iunie 2013) că deţine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focşani. Între timp deputatul PNL a renunţat la acţiunile sale în favoarea cumnatului său Dorinel Modreanu care a devenit asociat unic.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.