BRIGADA 8 LAROM „ALEXANDRU IOAN CUZA” A SĂRBĂTORIT 170 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA ARMEI ARTILERIE!

Ca în fiecare an, artileriştii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” au sărbătorit „Ziua Artileriei” prin participarea la manifestări organizate de Statul Major al Forţelor Terestre în garnizoana Bucureşti şi prin organizarea de activităţi specifice în garnizoana Focşani.

Astfel, luni 11 noiembrie, locţiitorul comandantului brigăzii a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Artilerişti din Bucureşti, iar unităţile subordonate au participat la organizarea unei expoziţii de sisteme şi aparatură de artilerie la sediul Statului Major al Forţelor Terestre. De asemenea, marţi 12 noiembrie, la sediul brigăzii din garnizoana Focşani, s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă, care a constat în citirea mesajelor de felicitare adresate artileriştilor de către eşaloanele superioare, un scurt exerciţiu demonstrativ şi premierea militarilor brigăzii participanţi la concursurile sportive, de istorie şi aplicativ-militare. La activităţile din garnizoana Focşani au participat cadre militare active, în rezervă şi retragere şi reprezentanţi ai unor instituţii civile şi militare. Concomitent cu desfăşurarea acestor activităţi, artileriştii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” continuă şi intensifică eforturile de îndeplinire a obiectivelor stabilite la începutul anului şi a misiunii brigăzii conform locului, rolului şi importanţei acesteia în structura de forţe.
În acest sens, în a doua decadă a lunii noiembrie, comandamentul brigăzii planifică şi conduce un exerciţiu de recertificare a nivelului de operaţionalizare atins de B. 83 LAROM, exerciţiu evaluat de Statul Major al Forţelor Terestre. Ulterior, batalionul va urma un program de instruire naţională şi internaţională, astfel încât acesta să fie în măsură, ca la ordin, să participe în cadrul Forţei de Răspuns a NATO. Aceasta presupune ca B. 83 LAROM să fie în măsură să acţioneze în teatrul de operaţii în timpul cel mai scurt de la notificare, să se autosusţină în operaţie şi să îndeplinească sarcini specifice alături de alte forţe, în toată gama de operaţii NATO, oriunde pe glob.
“Nu în ultimul rând, continuăm implementarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor NATO, chiar şi în condiţiile în care majoritatea echipamentelor sunt non-standard NATO, în toate structurile brigăzii, lucru ce presupune adaptabilitate, flexibilitate şi înţelegerea tuturor fenomenelor de nivel NATO pentru brigada de artilerie, disponibilitate la efort dar şi un spirit de echipă deosebit.
Din aceste considerente, apreciem că prima sarcină specifică – executarea sprijinului prin foc al forţelor de manevră pe timpul operaţiilor – este îndeplinită şi că, la ora actuală, putem participa la activităţi aliate / multinaţionale. După cum se poate observa, Brigada 8 LAROM marchează „Ziua Artileriei” desfăşurând o gamă diversificată de activităţi cu un personal permanent dispus la efort şi cu rezultate foarte bune”, ne-a declarat maior Eugen CIOBOTARU, ofiţerul de informare şi relaţii publice al unităţii.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.