Povestiri aproape adevărate: PSD i-a stabilit strategia lui Piți pentru returul de la București

După înfrângerea cu Grecia, mai marii PSD l-au băgat pe selecționerul Victor Pițurcă în ședință. Ca să nu care cumva Naționala să piardă și returul cu grecii și să nu ne calificăm la Mondiale. Căci ar fi o adevărată catastrofă, mai mare decât refuzul UE de a ne primi în Schengen. Mai ales că pesediștii i-au plătit lui Radu Mazăre, în avans, chiria pentru vila din Rio pe durata campionatului.

Ședința Biroului Național al PSD a fost deschisă de baronul de Vrancea, Marian Oprișan, care, în calitate de președinte al UNCJR și vicepreședinte al PSD, a luat microfonul și a rostit primele opt cuvinte: „Vă rog să vă așezați ca să începem!“
Până să apuce vicepremierul Liviu Dragnea să-i ia microfonul și să-i dea o scaltoacă după ceafă, să-i închidă gura, Oprișan a apucat să mai spună: „Dacă nimeni din partea PSD nu dorește să califice Naționala la Rio, o voi face eu. Și o să-l propun pe Nini Săpunaru să-mi care ghetele, conform acordului USL!“
Invitat să explice înfrângerea, în fața activului de partid și de stat, Victor Pițurcă a povestit, în termeni tehnici, ce s-a întâmplat la Atena: „Când joci de maniera asta, pierzi meciul. Am întâlnit un adversar redutabil, cu jucători foarte buni și care a avut și arbitrii de partea sa. Or, aici, la PSD, știți că în fotbal nu contează cine marchează mai multe goluri ci ăla care le numără. De aceea, având în vedere experiența pe care ați acumulat-o în atâtea campanii de calificare electorală, vă rog să ne oferiți suportul logistic pentru a ne califica“.
Emoționat, Ion Iliescu, altădată atât de reținut, nu s-a putut abține și, după ce și-a șters discret o lacrimă în colțul ochiului, l-a mângâiat încurajator, pe ceafă, pe selecționer, declarându-se pentru un dialog constructiv: „Toţi aceşti oameni care sunt convocați trebuie să se aşeze la o masă şi să judece cum anume să răspundă mai bine mandatului încredinţat şi să conlucreze, vor nu vor. Asta e răspunderea tuturor“.
Din capul mesei, Radu Mazăre, în echipament de fotbalist revoluționar, marca Botezatu – tricou kaki cu numărul lui Che Guevara pe spate, șort, jambiere, ghete și bască kaki – și-a umflat nările, a tras pe nas, aer, în plămâni și a strigat: „Ajunge cu gargara! Zic să tragem o liniuță și să stabilim ce facem de acum încolo. Din experiență, vă asigur că cei mai devotați nu sunt puțoii ăștia tineri, veșnic nemulțumiți, orice le-ai da, ci jucătorii de vârsta a treia. Ei își dau și sufletul pe teren dacă-i fidelizăm cu câte un pui congelat. Propun ca baza echipei să fie formată din pensionari.“

Liviu Dragnea i-a sugerat lui Pițurcă
să convoace la lot și alți jucători valoroși, care au făcut istorie în fotbalul românesc, precum Gicu Dobrin, Florea Dumitrache, Ștefan Dobay, Iuliu Barátky sau Titus Ozon. Dumnezeu să-i odihnească în pace!
De la Dragnea a preluat Bunea Stancu, baronul de Brăila, care a subliniat importanța porții mobile, într-un meci de asemenea miză. „Există foarte mulți jucători care ar vrea să dea un gol dar care, din diverse motive, nu reușesc să ajungă la poartă. Și atunci intervenim cu poarta mobilă ca să le dăm șansa să-și exercite dreptul de a înscrie.“
În timp ce Piți bulversat de atâtea sugestii scria de zor în carnețelul pe care, de regulă, își notează combinațiile câștigătoare la barbut, președintele PSD și al Guvernului, Victor Ponta a pus concluziile.
„Ca prim-ministru aș vrea să știu în ce bază legală a sunat Traian Băsescu la fotbaliști, înaintea meciului de la Atena, și le-a urat succes. Selecționerul n-a știut să-mi spună, poate știe Gino de la LPF, căci Mitică nu mai e. Am fost informat de către colegii parlamentari din USL despre faptul că doresc să folosească dreptul constituţional de a constitui comisii de anchetă ca să afle ce fotbaliști simpatizează președintele şi nu am spus decât că mi se pare normal ca Parlamentul să facă comisii de anchetă dacă dorește să afle. Oricum, după părerea mea, din 2014 Traian Băsescu nu va fi nimic. Poate doar suporter doar în Liga a II-a“, a declarat Ponta la conferința de presă de după.

Nota redactiei: Acest material este un pamflet şi va fi tratat ca atare

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.