Scandalul tricolorului inversat: Un ţap ispăşitor micuţ pentru liniştea mai-marilor Vrancei!!!

O fetişcană de vreo 20 de ani, un metru şi jumătate înălţime, patruzeci de kilograme, angajată a firmei de publicitate Caspro, este singura care a plătit, cu slujba, pentru cocardele cu tricolorul greşit împărţite pe 1 decembrie, la Focşani.
Iar marii oameni politici, greii administraţiei judeţului, baronul Marian Oprişan, prefectul Kanty Popescu şi primarul Decebal Bacinschi s-au ascuns în spatele ei, mulţumiţi că au găsit un ţap ispăşitor. Jenant pentru nişte indivizi care măsoară, fiecare, în jur de 1,8 metri şi cântăresc, la grămadă, peste 300 de kilograme.
E drept, incidentul a fost neplăcut, o gafă penibilă, însă nici pe departe o tragedie impardonabilă. Din grabă, de oboseală sau dintr-o mie de alte motive plauzibile, salariata firmei de publicitate a inversat culorile de pe modelul de cocardă. Înainte să înceapă producţia, să se tipărească autocolantele, modelul transmisă spre verificare beneficiarului, primăriei, care şi-a dat OK-ul. Există un mail. Din grabă, de oboseală sau dintr-o mie de alte motive plauzibile nici reprezentanţii primăriei nu au observat gafa.
A fost o eroare umană care s-ar fi putut întâmpla oricui, dovadă că mare parte dintre cei ce au primit cocardele, în frunte cu prefectul le-au purtat pe tot parcursul manifestărilor. Incidentul a luat proporţii catastrofice, ulterior, din cauza aroganţei, a laşităţii şi, nu în ultimul rând, a prostiei cu care a fost gestionat de Prefectură, Consiliul Judeţean şi Primărie, organizatorii evenimentului.
Ca să scape de răspundere şi să şteargă orice legătură ce ar fi putut incrimina PNL-ul din care face parte sau pe el, prefectul Kanty Popescu a cerut, în termeni ultimativi, anchetă şi pedepsirea vinovaţilor.
Consiliul Judeţean a mers mai departe. Cineva, dintr-un birou al instituţiei, a strigat, lovit de paranoia: Sabotaj! A urmat o anchetă ca la Securitate. Salariata firmei de publicitate a fost interogată şi obligată să-şi asume vina într-o declaraţie scrisă care a fost pusă la un dosar. Probabil că speriaţii din CJ ar fi trimis-o la Gherla sau la Canal, dacă ar fi fost posibil. De precizat că toate acestea s-au petrecut în cel mai mare secret, pe întuneric, în spatele uşilor închise. Căci, oficial, reprezentanţii instituţiei au tăcut mâlc. Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. O atitudine curajoasă, precum a struţului care ascunde capul în nisip.
La rându-i, primarul Decebal Bacinschi a încercat, bărbăteşte şi responsabil, să arunce parte din responsabilitatea, pe umerii celorlalţi: „toţi avem o parte de vină“.
Totul s-ar fi rezolvat simplu, dacă în locul bâlbelor şi a reacţiilor incoerente, prefectul Kanty Popescu, Marian Oprişan şi Decebal Bacinschi ar fi chemat, imediat ce s-a descoperit gafa, presa şi, ar fi dat o declaraţie scurtă: „S-a întâmplat, ne cerem scuze!“
Ar fi fost un gest elegant, curajos şi raţional.
Iar presa şi opinia publică, chiar dacă ar fi comentat, mai mult sau mai puţin ironic, ar fi tratat povestea normal, fără să-i dea amploarea unei accident nuclear. (Ionel Sclavone)

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.