Direcția de Statistică începe lucrul la Ancheta Structurală în Agricultură 2013

In perioada 10 ianuarie-10 februarie 2014 va fi întocmită Ancheta Structurala in Agricultura 2013,datele finale urmand a fi publicate de Eurostat in luna decembrie 2014. Cadrul legal pentru efectuarea acestei anchete este dat de Regulamentul (CE) nr 1166/2008 al Parlamentului European si al Consiliului privind anchetele structurale in agricultura,Regulamentul (CE) nr1200/2009 al Comisiei de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr 1166/2008 si ordinul nr 1164/2012 al Presedintelui Institutului National de Statistica privind constituirea echipei de coordonare si implementare a proiectului ASA 2013.

Ancheta Structurala in Agricultura 2013 are ca obiectiv principal culegerea datelor si obtinerea informatiilor privind principalele caracteristici ale exploatatiilor agricole cum sunt: utilizarea suprafetelor agricole dupa modul de detinere, suprafetele agricole cultivate,irigatiile, efectivele de animale,agricultura ecologica, masinile si echipamentele agricole,persoanele care desfasoara activitati agricole,dezvoltare rurala. In urma acestei cercetari se va actualiza si Registrul Exploatatiilor Agricole(REXA).
Ancheta Structurala in Agricultura 2013 vizeaza exploatatile agricole fara personalitate juridica cuprinse in esantion si toate exploatatiile agricole cu personalitate juridica care au desfasurat activitati agricole fie ca activitate pricipala,fie ca activitate secundara,indiferent de marimea si aportul lor la productia agricola de pe intreg teritoriul tari (respectiv al judetului) atat din mediul rural cat si din cel urban.
„Datele individuale inscrise in formularele ASA 2013 sunt confidentiale si vor fi folosite doar in scopuri statistice. Persoanele fizice intervievate si persoanele desemnate de catre conducatorii exploatatiilor agricole cu personalitate juridica au obligatia de a furniza operatorilor de interviu sau de a inscrie in formulare date si informatii corecte si complete. Operatorii de interviu au fost recrutati din randul agentilor agricoli din primarii,in mare parte si restul din randul specialistilor in agricultura, economie, informatica avand cel putin studii medii“, a declarat Vasile Apostu Croitoru, directorul executiv al Direcției de Statistică Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.