PLANTAGRO A INAUGURAT SEDIUL DE LA FOCŞANI!!!

PLANTAGRO COM SRL cea mai mare firmă destinată inputurilor agricole din zona Moldovei, a inaugurat sâmbătă la Focşani, centrul de distribuţie pentru zona de sud-est şi Muntenia. Investiţia în centrul situat pe Calea Munteniei nr. 45 (situat pe şoseaua de Centură a municipiului, în imediata vecinătate a Praktiker) va transforma Focşaniul în centrul afacerilor cu produse destinate agriculturii din aproape o treime din ţară. La eveniment au participat deputatul Nini Săpunaru, prefectul Cătălin Popescu, subprefectul Vasile Dobre şi un impresionant număr de oameni de afaceri. Cum stă bine unei firme de o asemenea anvergură intrarea pe piaţa vrânceană a fost sărbătorită la o petrecere de zile mari unde oficialităţile şi oamenii de afaceri au dansat pe muzica trupelor PROVINCIALII şi RUSTIC.
„Firma PLANTAGRO a deschis un centru de afaceri şi distibuţie aici datorită potenţialului foarte important pe care îl are judeţul Vrancea. Aici va funcţiona un centru de logistică şi distribuţie pentru tot sud-estul ţării precum şi alte câteva judeţe. Produsele oferite de PLANTAGRO sunt de cea mai bună calitate deoarece sunt fabricate de cele mai mari nume în domeniu din Uniunea Europeană”, ne-a declarat Bogdan Cotea, coordonator regional al PLANTAGRO. Fondatorii Plantagro, Constantin Nechifor şi Daniel Şerban au avut alături la inaugurare pe deputatul Nini Sapunaru – preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, prefectul Cătălin Kanty Popescu şi un număr impresionant de oameni de afaceri din Vrancea, Galaţi, Brăila, Vaslui. „Este bine că o astfel de investiţie vine în Vrancea pentru că se crează noi locuri de muncă. Aş fi foarte mulţumit dacă PLANTAGRO s-ar muta cu totul la noi pentru că ar plăti taxe şi impozite la Focşani”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu. „Am ales Focşaniul pentru această investiţie datorită calităţii resurselor umane de aici. Avem colegi capabili, cu multă experienţă care pot aduce un plus firmei”, a adăugat Constantin Nechifor, unul dintre fondatorii firmei. După tăierea panglicii inaugurale invitaţii au fost poftiţi la Laguna Resort, petrecerea care a avut loc aici putând concura cu succes la coroana de evenimentul monden al ultimelor 12 luni. Trupele PROVINCIALII şi RUSTIC i-au ridicat în picioare pe invitaţi de nenumărate ori, Costache Georgel – directorul general al Vincon sau Dan Vicol – patronul Avicola fiind între cei care au gustat din plin din buna dispoziţie oferită de gazde.

Cine este PLANTAGRO?

Societatea PLANTAGRO COM SRL are relaţii de colaborare cu cele mai prestigioase firme de producere de substanţe pentru igiena culturilor agricole, respectiv combaterea buruienilor, bolilor si dăunătorilor din culturile agricole, regulatori de creştere, adjuvanţi. Cei mai importanti colaboratori, producători de pesticide sunt: BASF, BAYER, MAKTESHIM AGAN, DU PONT, SYNGENTA, DOW AGRO SCINCE, iar pentru ingraşaminte: grupul de firme Interagro, Timac Agro din Romania, precum si firme din Ucraina, Kazakstan, etc.
SC Plantagro com SRL este unul dintre cei mai importanti comercianti cu cereale din zona Moldovei, având relatii directe de colaborare cu cei mai mari jucători pe piaţa cerealelor din România, respectiv, Cargill. Toepfer, Bunge. In sprijinul acestei activitati, societatea noastră dispune de spaţii de depozitare de 25 mii tone, spaţii ce includ si patru silozuri, dotate la ultimele standarde în domeniu.
În cadrul fermei proprii cu o suprafaţă de 1800 ha se cultivă cu preponderenţă loturi semincere din speciile, grâu de toamnă, porumb, floarea soarelui, soia, orzoaică de primăvară. La acestea se adaugă seminţe ale celor mai prestigioase firme din domeniu, respectiv, PIONEER,CAUSSADE, MONSANTO, STAŢIUNEA PERIENI, EURALIS, CAUSSADE, LIMAGREEN, KWS, SYNGENTA, SAATEN UNION, etc. Prelucrarea loturilor de samânţă se face la punctul de lucru Costeşti care dispune de o linie completă de condiţionare.

Cercetare si consultanta in agricultura

Activitatea de cercetare şi consultanţă în cadrul firmei a apărut ca o necesitate, şi este structurată pe următoarele subdomenii:
· Cartare agrochimică profesională pentru o fertilizare raţională a culturilor
· Câmpuri experimentale pentru testarea pesticidelor la principalele culturi – pentru o mai completă informare şi demonstrare a eficacităţii produselor şi a combinaţiilor acestora pentru maximizarea efectului scontat.
· Studii tehnologice ale celor mai importante verigi specifice culturilor, în condiţiile modificărilor climatice, studii ce pot fi puse la dispoziţia fermierilor.
· Loturi demonstrative cu plante de cultură din portofoliul partenerilor producători de seminţe.
Societatea dispune de un parc auto de ultimă generaţie, ce cuprinde 20 autotrenuri, dotate corespunzător transportului de cereale, îngrăşăminte chimice (ADR) precum si materiale de construcţii. Toate acestea sunt puse la dispoziţia fermierilor atât pentru achiziţionarea de imputuri cît şi pentru preluarea producţiei direct de pe câmp sau din magazii.
Parcul de tractoare şi maşini agricole este complet şi actualizat , încât poate face oricând faţă solicitărilor fermierilor, din zona noastră de influenţă, pentru lucrarea de bază al solului, pregătirea patului germinativ, semănat , efectuarea tratamentelor fitosanitare, şi recoltat.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.