Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan a semnat ontractul de lucrări privind „Construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret!!!

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a semna, luni contractul de lucrări privind „Construcția Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, Stației de Sortare și Stației de Compostare de la Haret, județul Vrancea”. Evenimentul a avut loc în sala mare de ședințe a CJ Vrancea. Beneficiarii proiectului sunt aproximativ 361.193 de cetăţeni din judeţul Vrancea, din care 146.571 de cetăţeni care locuiesc în mediul urban şi 219.622 de cetăţeni care locuiesc în mediul rural.

„Semnarea acestui contract este un moment important pentru judeţul Vrancea. Cu toate piedicile puse de guvernul Boc noi dovedim astăzi că am reuşit. Este reuşita echipei din Consiliul Judeţean Vrancea. Ţin să atrag atenţia celor care au câştigat acest contract că lucrările trebuie realizate la timp şi de calitate”, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan. Contractul care a fost atribuit Asocierii SC Hidroconstrucția SA – SC Iridex Grup Construcții SRL – SC Argif Proiect SRL, are o valoare de 38.817.719,42 lei fără TVA și se va derula pe o perioada de 12 luni. Din partea câştigătorilor contractul a fost semnat de Teodor Dumitraş. Contractul de lucrări face parte din cadrul Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Județul Vrancea”, proiect co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regionala și implementat de către Consiliul Județean Vrancea. Realizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Haret presupune derularea următoarelor lucrări: construirea unui depozit ecologic de deșeuri, construirea unei stații de compostare, construirea unei stații de sortare, construirea unei clădiri administrative, parcare, staţie de alimentare cu carburanţi, etc. “Era şi cazul ca acest să fie semnat păcat de timpul pierdut. O astfel de investiţie înseamnă locuri de muncă pentru oameni”, a afirmat şi Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti, unul dintre primarii care au luat parte La eveniment.

Despre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret

Capacitatea totală de stocare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Haret este de 1,8 milioane metri cubi, iar durata de viață este estimată la 26 de ani. Prima celulă care va fi construită în cadrul proiectului, se va întinde pe o suprafață de aproximativ 5 hectare și va asigura stocarea deșeurilor din tot județul Vrancea pentru o perioadă de șapte ani.

În ceea ce privește Stația de compostare, aceasta va avea o capacitate de 15.000 tone/an . Toate aceste construcții se vor întinde pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.

Stația de sortare de la Haret va permite sortarea diferitelor tipuri de deșeuri și va contribui la atingerea obiectivelor privind reciclarea, asumate de România ca țară membră a Uniunii Europene.

După finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) se estimează ca aici să poată fi depozitate aproximativ 70.000 de tone de deșeuri.

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vrancea“ urmăreşte să stabilească, la nivelul judeţului Vrancea, un sistem de management al deşeurilor sustenabil, suportabil şi eficient care îndeplineşte directivele Uniunii Europene şi legislaţia României. Obiectivele generale ale proiectului sunt:

1. creşterea gradului de acces la serviciile publice de salubritate de calitate şi tarife corespunzătoare la 100% în zonele urbane şi la 90% în zonele rurale.
2. reducerea cantităţii de deşeuri depozitate de la 115.000 tone/an la aprox. 70.000 tone /an.
3. creşterea cantităţii deşeurilor reciclate şi refolosite de la 1.700 la 15.000 tone/an.
4. reducerea numărului de depozite de deşeuri neconforme prin închiderea a cinci depozite urbane neconforme.
5. îmbunătăţirea standardelor tehnologice de depozitare, în conformitate cu cerinţele legale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.