Finanțiștii au strâns 917,85 milioane lei suplimentar la bugetul statului!

În intervalul 1-31.08.2014, totalul sumelor suplimentare atrase de activitatea de inspecţie fiscală la nivel regional (obligaţii fiscale suplimentare stabilite, amenzi şi confiscări) se ridică la valorea de 917,85 milioane lei, ceea ce reprezintă 138,12% faţă de realizările perioadei similare a anului 2013. Din acest total, cele mai însemnate sume atrase le regăsim la nivelul judeţelor Buzău (335,63 milioane lei) şi Constanţa (329,45 milioane lei), celelalte contribuţii fiind consemnate la Galaţi (104,94 milioane lei), Vrancea (79,83 milioane lei), Tulcea (39,57 milioane lei) și Brăila (28,43 milioane lei). Din acest punct de vedere, ca nivel valoric, DGRFP Galați se situează pe un onorant loc doi la nivel național.
În același interval analizat, structurile județene de inspecție fiscală coordonate de DGRFP Galați au primit delegare de competență pentru efectuarea de verificări la un număr de 23 mari contribuabili, administrați de DGAMC București. Din acestea, un număr de 15 inspecții fiscale au fost deja finalizate, urmare lor fiind stabilite sume suplimentare cu titlu de impozite și taxe în cuantum de 70,18 milioane lei, din care au fost deja încasate operativ 7,29 milioane lei, pentru diferența neîncasată fiind emise decizii de măsuri asiguratorii.
De altfel, pe parcursul primelor opt luni ale anului în curs, sumele efectiv încasate de activitatea de inspecție fiscală coordonată de la nivelul DGRFP Galați se ridică la valoarea de 82,74 milioane lei (115,56% față de același interval din 2013), alte 2,1 milioane lei fiind venituri ale bugetului general consolidat în primele trei săptămâni ale lunii septembrie 2014.
„Principala prioritate a aparatului de inspecție trebuie să fie legată de analiza de risc în baza căreia sunt selectați contribuabilii ce urmează a fi supuși inspecței fiscale, în vederea realizării obiectivelor stabilite de la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și, implicit, a indicatorilor de performanță“, a afirmat Silviu Pripoaie, directorul executiv coordonator al activității de inspecție fiscală la nivelul DGRFP Galaţi.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.