Paula ROȘCAN: „Sindicatul sau eu personal nu am avut niciun rol în sancționarea directoarei Liceului Pedagogic“

Referitor la așa zisele acuzații care mi s-au adus în mass-media privind relația mea profesională cu actualul director al Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Focșani țin să precizez următoarele:
– În primul rând eu, ca lider sindical sau persoană, NU sunt îndreptățită să iau vreo decizie, indiferent care ar fi aceasta, referitoare la directorul Liceului Pedagogic “Spiru Haret”. Ca și lider de sindicat singurul lucru care îl pot face este să apăr interesele membrilor organizației SIP-FEN Vrancea. Țin să vă atrag atenția că doamna Lauriana Ailincuței este reprezentanta patronatului (Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean) iar toate sancțiunile, de orice fel, sunt decise și puse în aplicare de către instituțiile mai sus menționate. Sindicatul sau eu personal nu am avut niciun rol în sancționarea sa.
– Activitatea directoarei Lauriana Ailincuței a fost verificată de către Ministerul Educației și, ca urmare a acestor verificări, a fost trasă o concluzie. Calitatea și rezultatele muncii directoarei Lauriana Ailincuței se vor vedea în raportul întocmit de echipa de control a Ministerului, document la elaborarea căruia nimeni din sindicate, nu a avut vreun cuvânt de spus. Orice sesizare ajunsă la Minister sau ISJ Vrancea a avut ca scop doar respectarea legalității și standardelor de calitate în Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focșani, aspect care preocupă pe toată lumea în toate instituțiile de învățământ, indiferent de apartenența sindicală sau politică.
– Așa zisele proteste pe care vor să le facă o parte a cadrelor didactice trebuie să țină cont, în primul rând, de interesele elevilor Liceului Pedagogic “Spiru Haret” și să nu influențeze negativ desfășurarea anului școlar. Organizația SIP-FEN Vrancea nu se va implica în așa ceva, directoarea Lauriana Ailincuței fiind REPREZENTANTA PATRONATULUI, cu care toate organizațiile sindicale „luptă“ pentru drepturile personalului didactic și nedidactic. Opiniile personale ale angajaților Liceului Pedagogic în orice chestiune care aduce atingere imaginii acestui liceu, trebuie demonstrate cu documente sau probe care trebuie evaluate tot de către patronat, NU de către sindicat.
– Personal, cred că directoarea Lauriana Ailincuței suferă de „boala“ fostului prim-ministru Radu Vasile, ea lansând acuzații și cerând ajutor de la cadrele didactice în speranța că-și va păstra „scaunul“. Nu știu cât de legale sunt aceste demersuri și dacă dumeaei a ajuns cu plângerile la angajator. Este ușor să te ascunzi în spatele unor colegi profesori și să pui pe altcineva să vorbească în numele tău, fără să dai explicații sau măcar numele persoanelor în cauză. Din păcate proverbul “Omul sfințește locul” nu se aplică directoarei Liceului Pedagogic “Spiru Haret” din Focșani, Lauriana Ailincuței, fiind în topul instituțiilor de învățământ din Vrancea doar datorită eforturilor cadrelor didactice și nedidactice precum și elevilor. Am înțeles că domnul ministru Sorin Cîmpeanu i-a oferit directoarei Lauriana Ailincuței soluția de a-și da demisia, în încercarea de a păstra neatins prestigiul Liceului Pedagogic și demnitatea persoanei. Din acțiunile directorului Lauriana Ailincuței se vede clar că nu o interesează aceste aspecte și nu dorește decât să-și păstreze postul, cu orice preț.
Pentru reporterii și redactorii-șefi ai instituțiilor de presă din Vrancea am rugămintea să evite reproducerile parțiale din acest comunicat de presă care, puse într-un context diferit, vor modifica percepția publicului asupra Liceului Pedagogic “Spiru Haret” și a persoanei mele. Apelez la bunul dumneavoastră simț și la profesionalismul dvs. astfel încât faptele să fie reflectate în presă așa cum sunt în realitate și nu așa cum și-ar dori unii să fie.

Focsani 27.01.2015 Biroul de presă,

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.