Ciprian NICA: „Românii au dreptul la o viață normală, fără a fi bântuiți de fantoma creditelor imobiliare“

Am votat, astăzi, proiectul de lege privind darea în plată, deoarece acest proiect oferă posibilitatea unei persoane care s-a împrumutat la bancă și nu mai poate plăti datoria să treacă în proprietatea băncii bunul ipotecat, banca nemaiputându-se îndrepta către alte bunuri sau venituri ale debitorului.

Această inițiativă legislativă este o mai veche preocuparea de-a mea și mă bucur că am putut deveni coautor al acestei reglementări, mai ales acum, când fenomenul s-a acutizat! Aproximativ un milion de romani sunt în situația de a nu-și mai putea achita datoriile la banci, legea fiind și necesară și oportună.

Cred că din acest punct de vedere proiectul de lege reprezintă un avantaj și pentru bănci deoarece acestea vor trebui să devină mai responsabile! Până în prezent băncile nu au avut nicio aplecare spre problemele reale ale cetățenilor cu datorii și nu au fost preocupate de dramele oamenilor! Cred că nu este cazul ca lungul șir al dramelor generate de credite împovărătoare să continue.

Este de datoria Parlamentului României, ca for legislativ, să reglementeze situațiile în așa fel încât orice persoană care are un credit imobiliar să poată deveni, la un moment dat, o persoană liberă, cu o viață în care ideea de credit să nu o bântuie la nesfârșit!

Ciprian Nica,
deputat PSD de Vrancea

1 Response pentru “Ciprian NICA: „Românii au dreptul la o viață normală, fără a fi bântuiți de fantoma creditelor imobiliare“”

  1. Mihai maria says:

    !!! CATA PROFUNZIME,,,curat interes national,COANE FAnica,,,,,,ca bine le mai brodesti mata pe toate,,,si pe toti!!!!!POATE VA IA AGHIUTA OPE TOTI,Toti,TOTI,,,,

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.