Mii de focșăneni la parada militară de Ziua Națională!!!

* Mii de focșăneni au fost prezenți ieri, în Piața Unirii din municipiu, pentru a participa la parada militară oferită cu ocazia Zilei Naționale * Tehnica militară, retragerea cu torțe și exercițiul de Drill Team au încântat pe toți cei prezenți * La paradă a participat și militarul erou Florinel Enache * Ca de obicei a fost coadă la tradiționala porție de fasole cu cârnați * La Panciu a avut loc „Marşul Tăcerii” în memoria victimelor din Clubul Colectiv iar la Adjud reprezentanţii autorităţilor locale au depus coroane la Monumentul eroilor *

“Este cea mai importantă zi pentru cei ce simţim româneşte deoarece pentru acest deziderat al Unirii s-au jertifit strămoşii noştri. Am avut patrioţi români care au gândit aceşti paşi pentru realizarea Unirii, mă refer la Mihai Viteazu la 1600 şi Alexandru Ioan cuza la 1859. Doresc să vă spun că noi, militarii, suntem aici pentru a asigura acest teritoriu naţional, pentru a crea un spaţiu al valorilor, al identităţii naţionale, al simbolurilor naţionale, pe care trebuie să le respectăm şi să le apărăm chiar cu preţul vieţii. Este o zi în care trebuie să ne unim cu toţii, să fim mai buni, să ne folosim inteligenţa pe care acest popor chiar o are, să muncim mai bine, astfel încât România să fie acolo unde îi este locul”, a declarat comandantul Garnizoanei Focşani, general de brigadă dr. Virgil-Ovidiu Pop.

„În urmă cu 97 ani se împlinea visul de aur a generaţii de români! La 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia se înfăptuia Marea Unire, un act istoric pentru care românii au luptat şi și-au dat viața şi aici, în Vrancea, în timpul luptelor de la Mărăști, Mărășești şi Soveja.
Astăzi, la 97 ani distanţă, România este o țară în care imnul, drapelul și jertfa eroilor reprezintă valorile noastre de căpătâi! Fără teama de a greşi, afirm că 1 decembrie 1918 este momentul de glorie al României, momentul care a deschis drumul spre ceea ce este România astăzi, stat membru al NATO şi al Uniunii Europene!
Tocmai pentru că suntem parte a NATO şi a Uniunii Europene consider că unitatea, libertatea și prosperitatea trebuie să rămână, de asemenea, valori în care noi să credem cu sfințenie. Unitatea a fost dorința românilor care au înfăptuit aici, la Focșani, Unirea Principatelor Române, la 24 ianuarie 1859, iar libertatea și prosperitatea i-au unit în ideal și faptă pe eroii care au luptat în Revoluţia din 1989. Mulți au plătit cu preţul vieţii lor pentru aceste valori pe care noi avem datoria și obligația de a le apăra.
Astăzi sărbătorim Ziua Naţională a României, îi sărbătorim pe românii care, de-a lungul timpului, au pus cărămidă cu cărămidă la temelia României de astăzi! E ziua în care îi cinstim pe toţi care simt româneşte, care au România în inimă – fie că sunt acasă, fie că sunt la Chişinău, la Cernăuţi sau la muncă peste hotare – ei toţi sunt români!
Astăzi, pe 1 Decembrie haideți să fim mândri că suntem români! Uniți şi demni vom putea preţui moştenirea pe care generaţia de la 1918 ne-a lăsat-o – România!“, a fost mesajul lui Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea

“Fără teama de a greşi, afirm că 1 Decembrie 1918 este momentul de glorie al României, momentul care a deschis drumul către ceea ce înseamnă România astăzi. Pentru că suntem parte a NATO şi a UE, consider că unitatea, libertatea şi prosperitatea trebuie să rămână valori în care trebuie să credem cu sfinţenie”, a fost mesajul adresat celor prezenți de către vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.