Spectacol oferit de Trupa de Teatru ”Protha” de Ziua Culturii Naționale

Cea mai premiată și apreciată trupă de teatru de elevi din județul Vrancea – ”Protha”, Panciu – va oferi spectatorilor din municipiul Focșani spectacolul ”Oscar și Tanti Roz”, de Eric-Emmanuel Schmitt cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie 2016.

Piesa de teatru este pusă în scenă de regizorul Cătălin Sfârloagă – fondatorul trupei de teatru – și va fi jucată pe scena cinematografului Balada (sediul Ansamblului Folcloric Țara Vrancei), cu începere de la orele 16.00.
Piesa va fi interpretată de către: Marius Iftinca, Bianca Carabă, Diana Apostu, Miruna Tutoveanu, Eusebiu Isac, Ramona Ignat, Valentina Mănăilă, Ella Tătaru, Andrei Gheoca, Bogdan Robu și Ștefan Banciu – elevi ai Liceului ”Ioan Slavici”, Panciu.
”Oscar și Tanti Roz” a obținut Marele Premiu al celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Național de Teatru pentru Copii și Tineri, organizat în Timișoara în luna octombrie 2015, dar și multe alte premii naționale.
Intrarea la piesa de teatru ”Oscar și Tanti Roz” este gratuită, accesul în sală făcându-se în limita locurilor disponibile.
Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea în colaborare cu Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” și Primăria Orașului Panciu.

Invitație și la Ateneu

Și Ateneul Popular organizează manifestări dedicate Zilei Culurii Naționale. Astfel vineri, 15 ianuarie, 2016, ora 18:00, Ateneul Popular organizeazӑ, în ciclul SERATA ATHENAEUM, o întâlnire cu critica literară, poezia şi muzica. Invitat în conferinţa publică “Eminescu şi noi”, criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu va lansa volumele de critică, Luceafărul și Călin (File de poveste)ambele făcând parte din colecţia, Eminescu: Poem cu poem. Omului de litere i se vor alătura într-un recital de muzică şi poezie, actriţa Corina Dănila şi pianista Ioana Maria Lupaşcu, care vor depăna vers eminescian pe acorduri romantice şi moderne.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.