UNCJR: “Guvernul României pare să nu fie interesat de susținerea comunităților locale”

* Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, consideră că autoritățile locale sunt abandonate de Guvern în lupta împotriva COVID-19 *

“În calitate de Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) sunt siderat de modalitatea în care Guvernul României a înțeles să abandoneze autoritățile locale în lupta împotriva coronavirusului. La rectificarea bugetară din Săptămâna Mare, Guvernul României a alocat bani doar Județului Vaslui și Județului Botoșani. Da! Din 41 de județe, Guvernul a alocat bani doar unui număr de două județe, lăsând restul unităților administrativ teritoriale să lupte singure cu epidemia de coronavirus.

Această abordare este una inconștientă și reprezintă un atentat la sănătatea tuturor cetățenilor din România. Este știut faptul că la nivelul consiliilor județene se finanțează activitățile din cadrul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), dar și dotarea spitalelor cu materiale de protecție și echipamente necesare limitării epidemiei de coronavirus. 

În ultimele două luni, toate consiliile județene din România au alocat sume consistente de bani pentru a se putea achiziționa aceste materiale și echipamente. De asemenea, au fost alocați bani pentru a se putea lua acele măsuri necesare protecției personalului din cadrul DGASPC-urilor.

Din păcate, Guvernul României pare să nu fie interesat de susținerea comunităților locale astfel încât subfinanțarea DGASPC-urilor, în special, se acutizează, riscând ca toți copiii și persoanele aflate în sistemele de protecție să devină și mai vulnerabile.

Cerem public alocarea de urgență către consiliile județene a sumelor de bani necesare, în vederea funcționării acestora în parametri optimi”, se spune în comunicatul de presă semnat de Marian Oprișan.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.