Haos la Spitalul Județean: Cadrele medicale infectate cu COVID cer să NU fie transferate în alt oraș pentru îngrijiri!!!

* „Aici am muncit, aici rămânem” a strigat o salariată a Spitalului Județean de la o fereastră * Liderul sindicatului SANITAS spune că toate cadrele medicale infectate cu COVID nu vor să fie transferate în alte unități spitalicești pentru a fi tratate * Claudiu Grosu a încercat să facă apel la Prefect, dar fără succes * „E abuziv să fie transferați în alte județe. Nu cerem altceva decât să fim respectați. Am vorbit cu dr. Negoiță, probabil că e puțin depășit de situație, de ordine. Lucrurile au rămas în coadă de pește“, a mai spus liderul SANITAS, Claudiu Grosu * Județele Brăila și Buzău au refuzat primirea pacienților din Vrancea *

Cadrele medicale vrâncene și s-au infectat cu COVID-19 fiind în prima linie a luptei cu coronavirusul sunt la un pas de a fi transferate forțat în unitați medicale din afara județului. Asta deși cei infectați nu-și doresc acest lucru și au cerut, prin vocea liderului SANITAS Vrancea, Claudiu Grosu, să fie tratați la Spitalul Județean, de către colegii lor.

Facem apel la toate autoritățile vrâncene pentru ca colegii mei din sistemul sanitar vrâncean care au fost în prima linie iar acum sunt bolnavi de COVID să aibă șansa de a fi tratați de colegii noștri vrânceni. Mi se pare un abuz și o lipsă de respect față de noi cei din linia întâi ca să fim tratați la modul acesta. Nu vrem altceva decât să rămânem pe poziție și să fim tratați de colegii noștri vrânceni. Trebuie să găsească alte soluții, în Vrancea, decât să fie transferate la alte unități sanitare din țară. Oamenii plâng, sunt disperați, deja sunt într-o tensiune maximă. Sunt de săptămâni întregi internați, cu simptome mai grave sau mai puțin grave, sunt oameni care așteaptă externarea și ultimele rezultate. E abuziv să fie transferați în alte județe. Nu cerem altceva decât să fim respectați”, a declarat Claudiu Grosu. Potrivit spuselor acestuia ieri (n.r. 7 Mai 2020) ar fi avut loc o ședință a consiliului de administrație al Spitalului Județean Sf. Pantelimon Focșani în care s-a discutat posibilitatea ca bolnavii COVID asimptomatici să fie tranferați într-un hotel și să fie îngrijiți acolo. Între variantele vehiculate au mai fost Spitalul Panciu sau Dumbrăveni, care au picat ulterior.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.