Lansare pentru „Biblioteca minorităților“

* În cadrul manifestărilor dedicate Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor Publice din România, joi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 12, la Sinagoga din Focşani, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea inaugurează serviciul de bibliotecă denumit „Biblioteca Minorităţilor”, în cadrul proiectului „Cărți și minorități în spațiul cultural focșănean”, derulat în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Vrancea *

Manifestarea culturală se va derula în parteneriat cu membri ai Comunității Evreilor, Armenilor și Rromilor – Filialele din Focșani. Alături de noi vor fi domnul Mircea Rond, preşedintele Comunităţii Evreilor din judeţul Vrancea, colega noastră, domnişoara Teodora Fântânaru şi domnul Constantin-Bogdan Dogaru, arhivist la Serviciul Judeţean Vrancea al Arhivelor Naţionale. Vor fi prezenţi, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai comunităţilor evreilor, turcilor, grecilor, armenilor şi rromilor.

Cu acest prilej, vor avea loc: prezentarea noului serviciu, expuneri ale reprezentanților minorităților și se vor organiza expoziții de carte veche şi de cult și prezentare de cărți pe tema multiculturalismului comunitar.

În partea a doua a zilei, începând cu ora 17, la Sediul Împrumut la domiciliu Adulţi din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, va avea loc un Moment artistic susținut de membrii Cenaclului „Mari personalități ale culturii românești și universale”. Evenimentul, derulat în parteneriat cu Asociația Elevilor din județul Vrancea, va include Festivitatea de premiere a tinerilor care, prin talent, consecvenţă şi dragoste faţă de cultură, fac posibil unul dintre proiectele de suflet ale bibliotecii noastre, Mari personalități ale culturii românești și universale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.