Numai la noi se poate așa ceva! Bugetul Focșaniului invalidat de Finanțe!

* Majoritatea PNL, USR-PLUS din Consiliul Local Focșani a tăiat unele cheltuieli de funcționare ale primăriei și instituțiilor din subordinea acesteia * Acest fapt a făcut ca mai multe capitole bugetare să ajungă pe minus, lucru neacceptat de Finanțe * primarul MISĂILĂ acuză majoritatea PNL, USR-PLUS de subminarea economiei locale!!! * Bugetul Focșaniului a ajuns la mâna prefectului de Vrancea care poate da sau nu aviz de legalitate pe hotărârea privind bugetul *

„Iată ce pot face ura, dezbinarea și minciuna. Bugetul municipiului Focşani a fost invalidat de către Administraţia Finanţelor Publice Vrancea deoarece valoarea creditului bugetar pe anul 2021 este mai mică decât valoarea deja rezervată sau angajată, primăria fiind în situaţia de a nu mai putea opera plăţi şi de a încasa sume la bugetul local. Acesta este rezultatul votului inconştient al majorităţii din Consiliul Local, PNL-USR-PLUS“, a declarat primarul municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ.

În zilele următoare primăria urmează să trimită notificări către furnizorii de servicii pentru suspendarea activității începând cu data de 2 iunie pentru că nu sunt bani în buget pentru plata facturilor. În acest fel Primăria Focșani se vede nevoită să-și închidă activitatea, de la începutul lunii următoare. ”Vom notifica toți operatorii cu care noi avem încheiate contracte și aici mă refer în principal la cei ce asigură mentenața programelor informatice, mentenanța și furnizarea sistemelor de tipărire a tuturor documentelor din Primărie, serviciile de pază, serviciile de curățenie, serviciile de comunicații, serviciile de furnizare a energiei electrice. Nu mai avem posibilitatea să ne onorăm plățile”, a mai afirmat primarul Cristi MISĂILĂ. Afectați de situație sunt salariații primăriei și a instituțiilor subordonate care nu-și vor mai primi salariile. singura soluție este convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului Local, pentru redirecționarea banilor din fondul de rezervă pentru cheltuielile de funcționare. singura soluție este convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului Local, pentru redirecționarea banilor din fondul de rezervă pentru cheltuielile de funcționare. Soluția avansată de primar pentru ieșirea din criză este convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului Local, în care să se aprobe redirecționarea sumelor necesare din fondul de rezervă pentru cheltuielile de funcționare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.