Aparatură medicală modernă la UPU Focșani

* Consiliul Județean Vrancea a finalizat proiectul de dotare cu aparatură medicală modernă a UPU Focșani * Au fost achiziționate 15 tipuri de echipamente medicale destinate echipării corespunzătoare a unității medicale, precum: ecograf Doppler, ecograf portabil, electrocardiograf, sistem de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, monitoare, ventilatoare portabile, tărgi, cărucioare, scaune cu rotile pentru transportul pacienților *

Unitatea de Primire Urgențe Focșani din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon”, care este prima șansă la viață a tuturor victimelor accidentelor ce se petrec pe raza județului, a fost dotată cu mai multe echipamente medicale de înaltă performanță, în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Județean Vrancea.

Astăzi a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primire Urgențe Focșani”, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 4.641.692 lei. ”Chiar dacă Spitalul Județean nu este în subordinea Consiliului Județean, de-a lungul timpului administrația județeană a alocat bani și s-a preocupat de modernizarea unității spitalicești în așa fel încât actul medical să fie de o calitate superioară”, a precizat vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare.

În cadrul proiectului au fost achiziționate 15 tipuri de echipamente medicale destinate echipării corespunzătoare a unității medicale, precum: ecograf Doppler, ecograf portabil, electrocardiograf, sistem de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, monitoare, ventilatoare portabile, tărgi, cărucioare, scaune cu rotile pentru transportul pacienților. ”Echipamentele au fost predate spitalului, toate sunt funcționale în acest moment, iar personalul a fost instruit. Preocuparea administrației județene este în continuare aceea de a găsi linii de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare”, a menționat managerul proiectului, Luminița Oanele.

Punerea în funcțiune a noii aparaturi medicale va avea ca rezultat: creșterea preciziei de diagnosticare a actului medical, reorganizarea unității pentru a răspunde mai rapid în momentele critice, scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament, reducerea exodului medicilor cauzată de lipsa condițiilor de muncă.

Consiliul Județean Vrancea implementează în prezent alte două proiecte finanțate din fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, respectiv: ”Reabilitare energetică și lucrări conexe Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, Secția pneumoftiziologie” (valoare 5.787.743 lei) și ”Modernizare și dotare secție Ambulatoriu de specialitate Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani” (valoare 3.433.675 lei).

De asemenea, în prezent se află în etapa de precontractare proiectele pentru reabilitarea energetică a altor secții din cadrul spitalului: Psihiatrie, Boli infecțioase, Dermatologie, ORL și Oftalmologie, care însumează în jur de 15 milioane de lei, proiecte finanțate tot din fonduri europene în cadrul  POR 2014-2020.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.