Plata salariilor și bugetul Focșaniului deblocate!

* Consilierii locali ai municipiului Focșani au votat astăzi, în majoritate, alocarea sumei de 963.000 lei necesară pentru plata salariilor angajaților primăriei și pentru echilibrarea bugetului în aplicația Ministerului Finanțelor *

Rezultatul, cu 20 de voturi în favoarea deblocării, a fost posibil ca urmare a medierii lansate de către deputatul PSD – Nicușor Halici și președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin Toma, care au insistat pentru găsirea unei soluții pentru normalizarea situației.

„Dialogul este singura soluție pentru a rezolva problemele focșănenilor. Urmare a solicitării noastre am avut o întrevedere cu Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, în urma căreia a rezultat soluția tehnică și legală pentru deblocarea situației și Focșaniul să poată avea un buget funcțional și legal.După nenumărate contre între majoritatea din Consiliul Local Focșani și primarul Cristi Misăilă, după ce s-au refuzat toate argumentele prezentate consilierilor, astăzi am asistat în sfârșit la un gest de normalitate și asumare politică și de încercare de rezolvare a situației.Bugetul municipiului Focșani a fost corectat cu sume alocate din fondul de rezervă pentru echilibrarea liniilor what is genesis market bugetare negative, rezultate în urma votului din 10 mai 2021.Considerăm că această abordare este corectă, cu celeritate și fără interes politic și sperăm ca aceste lucruri să se mențină și în deciziile viitoare“, a subliniat deputatul Nicuşor Halici, preşedintele PSD Vrancea.

* Primarul Misăilă salută dialogul *

“Astăzi, ca urmare a unei decizii politice raționale și responsabile, Consiliul Local Focșani a decis deblocarea bugetului local. Soluția adoptată astăzi de către Consiliul Local Focșani este una de avarie, dar am credința că toți consilierii locali vor fi dispuși să discute soluțiile care să aducă în legalitate bugetul local, per ansamblu, în așa fel încât să oferim cetățenilor Municipiului Focșani liniște, predictibilitate și confort. Mulțumesc pentru implicarea tuturor factorilor politici decidenți pentru că, în cele din urmă, au înțeles că administrația se face respectând legea”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

* Liberalii mulţumiţi că au scăpat de un cartof fierbinte *

“Dialogul a fost mai presus de orice și de aceea mulțumesc tuturor celor prezenți fizic și online pentru modalitatea în care s-au derulat lucrurile. Primarul municipiului Focșani, @CristiValentinMisăilă, a dovedit astăzi că poate fi un partener de dialog. În urma ședinței, au fost demarate în regim de urgență procedurile pentru achitarea salariilor angajaților din Primăria Focșani și din instituțiile subordonate.Totodată, îi mulțumesc doamnei viceprimar Ana Maria Dimitriu pentru modul în care a condus ședința de îndată. Sunt convins că prin dialog se pot rezolva toate problemele comunității”, a afirmat și președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma care a fost și gazda ședinței de îndată a CL Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.