Prefectul BERBECE a fost demis astăzi!!!

* Chiar dacă Gheorghiță BERBECE a fost susținut de către colegii săi din organizația județeană a PNL, hotărârea de Guvern prin care acesta a fost propus pentru demitere, a fost aprobată * BERBECE este cunoscut ca apropiat al fostului pnl-ist, deputatul Ion ȘTEFAN * Zilele următoare este așteptată numirea în funcție a propunerii PSD pentru funcția de prefect, omul de afaceri Victor ROMAN *

Gheorghiță BERBECE – prefectul PNL al județului Vrancea a fost demis astăzi, decizia fiind luată în cadrul ședinței de Guvern care a avut loc în această după amiază. Până la această oră nu a fost numit un nou prefect dar este de așteptat ca locul lui Gheorghiță BERBECE să fie ocupat rapid de către Victor ROMAN, propunerea PSD pentru această funcție. Omul de afaceri Victor ROMAN a primit încrederea colegilor săi din PSD în cadrul ședinței în care s-a decis cine va ocupa funcția de prefect. Reamintim cititorilor noștri că PSD a câștigat dreptul de a numi prefect în urma negocierilor avute cu partenerii de guvernare PNL și UDMR.

O poziție cel puțin controversată a avut șeful de partid al lui Gheorghiță BERBECE și anume Cătălin TOMA care a emis un comunicat de presă prin care afirmă că ex-prefectul ar merita susținut pentru orice funcție „din arcul guvernamental“. „Cu siguranță, motivele care au condus la această decizie nu au legătură cu activitatea prefectului Berbece, care a fost una de excepție, ținând cont de contextul în care a preluat această funcție, într-o perioadă în care pandemia produsă de COVID-19 a dat peste cap viața tuturor cetățenilor. Cu toate acestea, Vrancea a reușit să mențină un nivel scăzut al infectărilor comparativ cu alte zone, implicarea prefectului fiind totală. Această implicare am regăsit-o și atunci când județul a fost lovit de inundații, dar și în relația cu partenerii instituționali și cu ”actorii sociali” din Vrancea. Susțin cu maximă responsabilitate faptul că prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Gheorghiță Berbece, merită susținut pentru orice funcție în arcul guvernamental, cei doi ani de mandat demonstrând din plin calitățile care îl recomandă”, afirmă președinte PNL Vrancea, Cătălin Toma.

Acesta uită cea mai recentă ispravă a lui Gheorghiță BERBECE și anume convocarea șefilor Poliției Vrancea, în biroul său, unde îi aștepta deputatul Ion ȘTEFAN care le-a cerut socoteală acestora după ce fiul său a fost oprit în trafic. Faptul este fără precedent, Gheorghiță BERBECE fiind singurul prefect care a permis așa ceva. Abuzul nu a rămas fără urmări BERBECE pierzându-și astăzi postul, propunerea de hotărâre de Guvern fiind la numărul 12 pe ordinea de zi a ședinței de miercuri.

* Victor ROMAN propunerea PSD pentru funcția de prefect al județului Vrancea *

Propunerea PSD pentru funcția de prefect, omul de afaceri adjudean Victor ROMAN a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vrancea în perioada 2004 – 2012, iar în prezent deține funcția de vicepreședinte al PSD Vrancea. Cariera sa politică a continuat în perioada 2012-2016 când a fost deputat în Parlamentul României, fiind vicepreședinte al comisiei juridice de disciplină și imunități din Camera Deputaților. Până la numirea noului prefect conducerea instituției este asigurată de către subprefectul Claudia SERAFIMCIUC.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.