Pacienții cu COVID au Centru de evaluare și tratament la Spitalul Județean

* Pacienții confirmați infectați cu Covid-19 au la dispoziție, începând de marți 25 ianuarie, un centrul de evaluare și tratament ce s-a deschis în cadrul Spitalului Județean Sf. Pantelimon Focșani *

Acest nou centru de evaluare funcționează la parterul Pavilionului Boli Infecțioase iar aici se vor prezenta doar pacienți, indiferent dacă sunt asigurați sau nu, confirmați Covid-19 – în urma efectuării de teste rapide sau RT-PCR. Teste în cauză trebuie efectuate de către Serviciul Județean de Ambulanță în cazul persoanelor ce au cerut ambulanță, la Unitatea de Primiri Urgențe, în cadrul laboratoarelor private sau în farmacii, sau la medicul de familie.

Centrul cuprinde un cabinet consultatii și 4 rezerve cu grup sanitar propriu, a câte un pat fiecare pentru pacienții confirmați COVID și care au indicație de administrare de anticorpi monoclonali. Aceștia se administrează prin perfuzie, într-o singură administrare, sub supraveghere medicală strictă în timpul și după perfuzie- de minim 6 ore. Evaluarea pacienților, pe lângă consultul medicului, va consta, în funcție de indicație și în recoltarea unui set de analize la care se pot adăuga și investigații imagistice (radiografie sau CT). În funcție de toți parametrii clinici, paraclinici și biologici se decide conduita terapeutică (prescrierea de simptomatice +/- antivirale orale) și internarea în spital (fiind preluați de către medicii infecționiști sau pneumologi) sau izolarea la domiciliu cu luarea în evidență de către medicul de familie ce îl va monitoriza pe parcursul celor 10 zile (pentru persoanele nevaccinate și infectate) sau 7 zile (pentru persoanele vaccinate cu schemă completă și infectate).

În situația în care pacientul nu are medic de familie, acesta se va adresa Direcției de Sănătate publică Vrancea (DSP). De asemeni, precizăm că antiviralele orale prescrise de către medicul din centrul de evaluare conform ghidului elaborat de Ministerul Sănătății,  vor fi ridicate din farmacia cu circuit închis a spitalului, acestea nefiind disponibile în farmaciile cu circuit deschis (farmaciile din oraș).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.