1.400 de lampioane vor fi lansate de liceeni de „Ora Pământului”

* Sâmbătă, 23 martie 2024, între orele 20.30-21.30 în Piața Unirii din Municipiul Focșani va fi marcată cea de-a V-a ediție a evenimentului „Ora Pământului”, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din lume *

La începutul acțiunii, copii de la corurile din Municipiul Focșani și din Județul Vrancea vor susține un recital în cadrul Programului Național „Cantus Mundi”.
Pe tot parcursul evenimentului buna dispoziție va fi asigurată de MC Tarby și de DJ Cosmin. În cadrul evenimentului vor fi lansate 1.400 de lampioane biodegradabile în Piața Unirii, cu 300 mai multe față de 2023. Pe această cale, primăria îi invită pe toți cetățenii Municipiului Focșani să vină în Piața Unirii pentru a marca împreună „Ora Pământului” și să stingă luminile în intervalul 20.30-21.30.
La Focșani proiectul „Ora Pământului” a fost inițiat de Consiliul Local al Tinerilor din Focșani și este finanțat de Primăria și Consiliul Local Focșani. Pentru ediția din acest an, pe site-ul ora-pamantului.ro a fost lansată Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea nu numai să stingă luminile în mod simbolic, ci și să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei! Facem precizarea că evenimentul poate fi anulat în cazul unor condiții meteo nefavorabile (vânt puternic, ploaie etc.).
Pe 23 martie 2024 în peste 8.000 de orașe din 195 de țări, autorități locale vor opri iluminatul public, simultan, între orele 20.30 și 21.30 într-o acțiune prin care ne arătăm angajamentul de a economisi energie pentru a proteja planeta.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.