100 de insule ecologice subterane și supraterane pentru colectarea separată a deșeurilor în Focșani!

* O noutate absolută pentru Municipiul Focșani vor fi cele 10 insule ecologice subterane care vor putea fi amplasate în zona blocurilor, în locaţii centrale, zone de protecţie a monumentelor istorice sau cu trafic intens * Celelalte 90 de insule ecologice sunt supraterane, din care 55 insule tip 2 şi 35 de insule tip 1 *

Echipamentele vor fi achiziționate prin proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate ȋn Municipiului Focşani” care a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Etapa următoare este semnarea contractului de finanțare pentru proiectul care va avea o valoare maximă eligibilă de 9.322.452.50 lei. Prin acest proiect vor fi instalate 100 de insule ecologice digitalizate în cartierele Focșaniului și se dorește creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, obiectivul fiind de a atinge țintele de reciclare prevăzute de legislația europeană.

Insulele ecologice digitalizate sunt în fapt un set de containere pentru colectarea selectivă a celor 5 fracții de deșeuri – de la hârtie și carton, plastic, metal, sticlă, deșeuri biodegradabile și până la deșeuri reziduale. Containerele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat. Fiecare container va avea GPS și va putea fi localizat pe o hartă digitalizată, iar depunerea deșeurilor se va putea face doar cu un card autorizat.

Potrivit Ghidului de finanțare, sunt trei tipuri de astfel de „insule”: cea supraterană încasetată cu 5 containere de câte 1,1 metri cubi pentru cele 5 fracții, cea supraterană compusă din 5 containere supraterane staționare proiectate și fabricate conform standardelor europene în vigoare (cu o capacitate cuprinsă între 2 și 3 mc pentru biodegradabil, rezidual și sticlă și între 3 și 5 mc pentru plastic/ metal, hârtie/ carton), plus cea subterană, cu containere individuale, compusă din 5 containere (cu capacitate cuprinsă între 2 și 3 mc pentru biodegradabil, rezidual și sticlă, și între 4 – 5 mc pentru plastic/ metal și hârtie/ carton).

Proiectul care va fi implementat de Municipiul Focșani va fi integrat cu Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide implementat la nivelul judeţului Vrancea. În acest sens, a fost informată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vrancea Curată deoarece operatorul de salubritate care urmează să fie selectat va gestiona şi insulele ecologice din Municipiul Focşani, finanţate prin acest proiect.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.