46 de misiuni pentru pompierii vrânceni la finalul lui 2022

* În perioada minivacanței ocazionate de intrarea în Noul An, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD au fost la datorie * Începutul de an a fost unul liniștit la nivelul județului Vrancea, nefiind marcat de evenimente negative majore *

Astfel, în perioada 31 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023 pompierii vrânceni au executat 46 de misiuni.

𝐀𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫: Echipajele SMURD au intervenit în 42 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

𝐀𝐜𝐜𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞: Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ al județului Vrancea au fost solicitați să intervină în data de 01.01.2023 după ce un autoturism a părăsit partea carosabilă în timp ce se deplasa pe DN2 E85 și s-a răsturnat la ieșirea din localitatea Garoafa. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate, în cel mai scurt timp, 2 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. La locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Pompierii au acționat pentru decuplarea bornelor autoturismului, iar echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex feminin care a refuzat transportul la spital. Totodată, au fost asigurate măsurile de prevenire a incendiilor la locul accidentului.

𝐈𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢: În perioada menționată au fost înregistrate 2 misiuni pentru stingerea și lichidarea incendiilor. Astfel, imediat după intrarea în Noul An, în data 01.01.2023, în jurul orei 00:50, pompierii militari au intervenit, pe str. Fulger din municipiul Focșani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă, cauza probabilă fiind fumatul în loc nepermis sau neprotejat corespunzător. Luni, 02.01.2023, echipajul Punctului de Lucru Vulturu a intervenit cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Vulturu, la stingerea unui incendiu izbucnit din cauza coșului de fum deteriorat, la o gospodărie din comuna Vulturu, sat Boțârlău, în urma căruia au ars cca. 30 mp din planșeul locuinței. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, nefiind înregistrate victime.

𝐀𝐥𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢:La trecerea dintre ani, echipajele pompierilor militari s-au aflat în Piața Unirii din municipiul Focșani pentru asigurarea măsurilor de prevenire și gestionare a posibilelor situații de urgență, ocazionate de evenimentele cultural artistice organizate de Revelion 2023.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.