600 de soldaţi din Batalionului 280 Infanterie pleacă în Afganistan!

Soldaţii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată din Focşani au prezentat vineri onorul familiilor lor, ministrului Apărării Gabriel Oprea şi autorităţilor locale. La eveniment au fost prezenţi prefectul Sorin Hornea, preşedintele Consiliului Judeţean – Marian Oprişan, primarul Focşaniului – Decebal Bacinschi.

Soldaţii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată pleacă în Afganistan, ministrul Apărării Naţionale – Gabriel Oprea, autorităţile locale au participat astăzi la ceremonia de plecare spre Afganistan. Militarii vrânceni conduşi de maiorul Cristian Colibaba şi-au luat la revedere, în cadru festiv, de la familiile lor. Încredinţarea acestei misiuni este o etapă importantă care ne recunoaşte meritele pe plan profesional. Mulţumim familiilor noastre pentru sprijinul pe care ni l-au dat pentru că fără ei nu putem merge mai departe. Ne vom face datoria şi vom onora drapelul României şi ne dorim să ne întoarcem cu bine acasă”, a spus comandantul Batalionului 280 Infanterie, maior Cristian Colibaba.

Lândul lui ministrul Apărării – Gabriel Oprea a mulţumit militarilor vrânceni pentru sacrificiile pe care le fac. „Vă mulţumesc pentru modul în care v-aţi pregătit pentru plecarea în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Ştiu că veţi depăşi cu bine dificultăţile foarte mari ale unui mediu atât de ostil cum este cel din Afganistan. Sunteţi mândria noastră a celor de acasă”, a afirmat şi ministrul Gabriel Oprea. Familiile militarilor vrânceni au fost aproape de cei care le-au prezentat onorul, multe dintre mame sau soţii plecând la final, cu ochii în lacrimi. „Ne este foarte greu pentru că pleacă departe şi ştim că este foarte periculos. Cine nu şi-a condus copilul sau soţul la plecare spre o astfel de misiune ştie că stai cu inima cât un purice până ajunge înapoi acasă”, ne-a spus, cu ochii în lacrimi, mama militarului Ionuţ Anghelache. La eveniment au fost prezenţi prefectul Sorin Hornea, preşedintele Consiliului Judeţean – Marian Oprişan, primarul Focşaniului – Decebal Bacinschi, oficiali ai Ministerului Apărării Naţionale.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.