A apǎrut revista şcolarǎ ,,CǍSUŢA VOINICILOR’’


Astăzi a fost lansat primul numǎr al  revistei şcolare ,,CǍSUŢA VOINICILOR’’, editat de către Grădinița cu program prelungit nr. 1 din Focșani. Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a participat în calitate de partener în cadrul proiectului „Cartea prietena mea” iniţiat de Grǎdiniţa cu program prelungit nr.1, coordonatorul acestei reviste şcolare fiind educatoarea Nicoleta Avram care împreună cu preşcolarii de la grupa ,,Voiniceilor” au pus în practică acest proiect dedicat  micilor cititori.

Evenimentul s-a desfǎşurat în incinta grǎdiniţei şi a reunit preşcolari şi şcolari, cadre didactice, pǎrinţi dar şi reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene ,,Duiliu Zamfirescu’’Filiala Sud, ai C.C.D. ,,Simion Mehedinţi’’, ai Inspectoratului Şcolar Vrancea. În cadrul proiectului ,,Cartea, prietena mea’’ copiii au luat cunoştinţǎ cu zestrea bibliotecii din clasǎ şi grǎdiniţǎ dar şi a Bibliotecii Judeţen , filiala sud şi astfel s-a nǎscut ideea realizǎrii unei reviste a grupei dar care trezeşte interesul tuturor copiilor, pǎrinţilor şi cadrelor didactice.

„Revista e o apariţie atractivǎ, bogatǎ în conţinut, cu poezii, ghicitori, povestiri, fişe de lucru, interviul ediţiei, pe fondul prezentǎrii numeroaselor proiecte educative desfǎşurate cu grupa de preşcolari în grǎdiniţǎ. Pregǎtirea pentru şcoalǎ, aspecte din educaţia formalǎ şi nonformalǎ sunt  reliefate în pagini pline cu poze. În totalitate  color, revista se evidenţiazǎ prin  ţinuta esteticǎ şi accesibilitatea textelor. Colaborarea cadrelor didactice cu preşcolarii însoţitǎ de o editare specializatǎ vor înscrie o bilǎ albǎ pentru învǎtǎmântul preşcolar din Vrancea“,  ne-a declarat bibl. Liliana Mocanu coordonator al Filialei Sud a Bibliotecii Judeţene.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.