BACHUS 2022 a început astăzi!

* Astăzi, în Crângul Petrești, a început ediția din acest an a Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus” 2022 * Concursul Național de Vinuri din cadrul Festivalului Viei și Vinului 2022 are loc, până duminică, la Domeniile Panciu * „Fabricat în Vrancea“ – expoziție de vinuri și produse tradiționale vrâncene se desfășoară în Crângul Petrești *

La deschiderea oficială au participat președintele Consiliului Județean Vrancea – Cătălin TOMA, ministrul secretar de stat în Ministerul Turismului – Tudorița LUNGU, primarul municipiului Focșani – Cristi MISĂILĂ, prefectul județului Vrancea – Nicușor HALICI, vicepreședintele CJ Vrancea Ionel Cel Mare *

„Pe lângă țara viei și vinului iată că avem tradiții, avem oameni minunați care ne fac să ne aducem aminte de ce înseamnă acest județ. Vrancea înseamnă tot ceea ce este aici și nu numai, înseamnă și cei care au plecat pe meleaguri străine. Trebuie să ne gândim și la ei și să le arătăm recunoștință pentru că prin efortul lor fac tot posibilul să țină familia vrânceană vie. Iată că suntem astăzi în zi de sărbătoare, un moment extrem de emoționant pentru că este ziua Vrancei. Pe lângă Vrancea eroică, pe lângă Vrancea arhaică avem și Festivalul Viei și Vinului. Mulțumesc producătorilor locali care ne încântă cu spații minunate și frumos aranjate. Să avem grijă de Vrancea“, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA, pentru cei prezenți la deschiderea festivalului.

„Apreciez în mod deosebit scopul acestui festival și anume promovarea a tot ceea ce este născut, crescut și produs în Vrancea. Toata stima mea se îndreaptă către producătorii de vinuri din Țara Vrancei, către micii producători locali cât și către păstrătorii tradițiilor vrâncene, și mă refer aici, în mod special, la Ansamblul Folcloric Profesionist ”Țara Vrancei”. Să ne bucurăm împreună, în aceste zile, de tot ceea ce este ”Made in Vrancea” și să promovăm cu mândrie identitatea noastră locală!“, a afirmat primarul municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de cântec, joc și voie bună cu Ansamblul Folcloric Profesionist ”Țara Vrancei”, Buciumașii din Spulber, Chipărușul, Păltinașii, Păltineanca, Vornicii din Păulești și elevii Școlii Populare de Artă Focșani, iar vizitatorii pot participa și la atelierele de creație cu produse autumnale realizate cu sprijinul Bibliotecii Județene.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.