Ambasadorul Chinei în vizită la Focșani!

* Primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin MISĂILĂ s-a întâlnit sâmbătă, 14 mai 2023, cu Ambasadorul Chinei în România, HAN CHUNLIN, care se află într-o vizită oficială în județul Vrancea * Oaspetele chinez a fost întâmpinat tradițional cu pâine și sare la sediul Primăriei Municipiului Focșani * Vizita oficială a delegației chineze a inclus abatorul societății Avicola Focșani și la cramele producătorilor de vin din Vrancea – Beciul Domnesc și Crama Gîrboiu, producători care au sediul social sau magazine de prezentare în Municipiul Focșani! *

La discuțiile din cadrul întrevederii care a avut loc în sala de ședințe a Primăriei au participat primari din mai multe localități din Vrancea, reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, precum și oameni de afaceri interesați de colaborări cu parteneri din China. Primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin MISĂILĂ a prezentat proiectele de investiții pe care le derulează administrația locală, atât cu fonduri din bugetul local dar și cele cu fonduri europene.
Primarul Cristi Valentin Misăilă a subliniat deschiderea administrației locale pentru o colaborare, inclusiv prin înfrățirea cu un oraș din China. În cadrul întâlnirii, oamenii de afaceri au arătat că una dintre oportunitățile de colaborare este în domeniul agriculturii, prin realizarea exportului de cereale pe piața chineză. 
Excelența Sa HAN CHUNLIN a prezentat strategia de dezvoltare a Chinei pentru următorii ani. Domnia Sa a arătat că România este un partener tradițional al Chinei și a subliniat că există posibilități de colaborare în mai multe domenii precum autovehicule electrice sau producția de panouri fotovoltaice.
În cadrul întâlnirii de la Primăria Municipiului Focșani a fost prezentat modul de organizare și funcționare a Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova -2 Vrancea. Directorul de program al unității Ionuț LAZĂR a subliniat avantajele acestui sistem în condițiile schimbărilor climatice din ultimii ani, atât prin combaterea căderilor de grindină, dar și prin programele de stimulare a precipitațiilor. 

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.