Antrenament în caz de incendiu la Spitalul Militar Focșani

* Vineri, 12 mai 2023, a avut loc la Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Popescu” un exercițiu pentru intervenție în caz de incendiu, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Anghel Saligny” Vrancea *

Prin apel la numărul unic de urgență 112 s-a verificat în timp real intervenția, evacuarea și asigurarea pacienților și a bunurilor materiale de pe Secția Medicină internă a spitalului. După scenariul prevăzut, o asistentă din cadrul secției medicină internă a observat ieșind fum dintr-un salon cu pacienți și a alertat personalul medical aflat în serviciu. S-a aplicat procedura urgentă de intervenție în acest caz și promtitudinea cu care s-a intervenit a asigurat succesul exercițiului. Exercițiul a fost programat să se desfășoare la o oră cu trafic intens în oraș pentru a se estima intervenția într-o situație cât mai dificilă.
Echipajele Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălțime, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD acționând pentru stingerea incendiului, evacuarea a doi pacienți din Secția Medicină internă și transportarea la compartimentul primire urgențe al spitalului.Comandantul detașamentului de pompieri Focșani, locotenent colonel Gavrilă Adrian, cadrul tehnic, plutonier adjutant Panaite Tudorel și șeful formațiunii de pompieri, pcc Mocanu Valentin, din cadrul spitalului, au coordonat desfășurarea exercițiului.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.