Astăzi se dă startul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013”!!!

Consiliul Judeţean Vrancea, alături de Consiliul Local Focşani și Centrul Cultural Vrancea, organizează, în perioada 3-6 octombrie 2013, a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013”.
Festivalul, care se va desfăşura în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, va pune un accent deosebit pe promovarea vinurilor de renume din judeţul Vrancea, dar şi pe măiestria meşterilor populari și a tradițiilor populare.
„Bachus 2013” va debuta joi 3 octombrie, începând cu orele 14.00, când cei ce doresc pot să participe la un workshop al tradițiilor populare sau pot să-şi achiziţioneze diverse produse tradiţionale fabricate de către meşteri populari din judeţul Vrancea, care vor expune în cadrul Târgului Meșterilor Populari.
Momentul inaugural al celei de a-XXI-a ediții a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013” va avea loc la orele 19.00.
Pe parcursul celor patru zile de festival vor fi organizate o serie de concursuri destinate participanților. Este vorba despre concursul „Tinere talente”, cursul de iniţiere în consumul și degustarea vinului susţinut de somelieri experţi din cadrul Organizației Somelierilor din România și concursul de mâncat mici contra cronometru.
Totodată, în buna tradiție a acestui festival vor fi organizate și evenimentele deja consacrate cum ar fi: Festivalul Naţional de Folclor „Cântece de viţă veche”, ajuns la a IV-a ediţie, precum și a III-a ediţie a concursului „Bucătarul de aur”.
De asemenea, în perioada 5-6 octombrie 2013 se va desfășura și Concursul Național de Vinuri, organizat în colaborare cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România.
Fiecare zi a festivalului se va încheia în nota bunei-dispoziţii, pe ritmurile celor mai noi hituri romaneşti. Pe scena Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013” vor evolua unii dintre cei mai în vogă artişti români ai momentului : Holograf, Antonia, Horia Brenciu Orchestra, Anda Adam, Voltaj, D.J.Project&Adela Popescu, Vama, Alex, Andreea Bănică, sunt doar o parte dintre aceştia.

Sâmbăta, în cadrul festivalului va avea loc și o prezentare de modă a designer-ului Cătălin Botezatu.

A-XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013” se va încheia pe acordurile şlagărelor artistului internaţional Chris Norman şi cu un vibrant spectacol de lasere, muzică şi artificii.

Consiliul Judeţean Vrancea, Consiliul Local Focşani şi Centrul Cultural Vrancea în calitate de organizatori ai acestui eveniment speră că mustul înăsprit, aroma vinului fiert, gustul delicios al caşului afumat, măiestria meşterilor populari şi tradiţiile vechi de sute de ani, conservate atât de bine în Ţara Vrancei îi vor bucura atât pe vrânceni, cât şi pe toţi oaspeţii ce sunt aşteptaţi să participe, în număr cât mai mare, la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2013”.

Detalii legate de programul festivalului găsiți pe site-ul http://www.bachus-vrancea.ro/program-festival

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.