Balamuc total în Consiliul Local Focșani! Bugetul pe 2023 trântit la vot, din nou!

* Atât primarul Cristi MISĂILĂ cât și majoritatea PNL-USR din Consiliul Local au demonstrat, ieri, că nu pot lucra împreună pentru binele cetățenilor din Focșani și că scandalurile vor continua * Ședința Consiliului Local Focșani de marți a consemnat un nou eșec al primarului Cristi MISĂILĂ de a aproba bugetul municipiului pentru acest an * În acest moment activitatea primăriei și a instituțiilor subordonate se desfășoară la limita de avarie din cauza certurilor dintre primar și consilierii PN-USR * Majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Focșani spune că refuză să-i ofere primarului Cristi MISĂILĂ “un cec în alb” pentru proiectul de buget pe anul 2023! * După o intervenție a aparatului de specialitate MISĂILĂ i-a spus consilierului local Victor DUMITRU (PNL) că nu înțelege nimic din ce i se spune * Ședința cu tot balamucul și acuzele poate fi vizionată accesând acest link https://fb.watch/iRATtnFXn4/

Discuțiile interminabile și acuzele de ambele părți au curs încă de la primul punct de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Refacere infrastructură străzi, alei acces auto și parcări zona Bahne, str. Cezar Bolliac (tronson cuprins între str. Cuza Vodă și str. Lupeni), str. Doctor Telemac, st. Rarău, str. Dornei, str. Pictor Grigorescu (tronson cuprins între str. Alexandru Vlahuță și str. Panduri), Aleea Căminului, str. Alexandru Vlahuță, str. Lupeni (tronson cuprins între str. Cezar Bolliac și Aleea Căminului). Și au continuat, cum era de așteptat cu proiectul de buget pentru anul 2023. Menționăm faptul că gradul de îndatorare al primăriei Focșani, la această dată, este de 10% legea permițând un grad de îndatorare de maxim 30 la sută.

„Vă invit să mergem cu toții pe teren să vedem ce-și doresc cetățenii din cartierul BAHNE. Bag seamă că aici se vine cu lozinci învățate pe de rost fără ca numiți colegi să se documenteze referitor la proiectele pe care le avem în derulare. “, a afirmat primarul Cristi MISĂILĂ. În opinia acestuia respingerea bugetului și modernizarea cartierului BAHNE este respinsă deoarece este primar PSD și „consilierii PNL-USR spun că proiectul bugetului general al Municipiului Focșani nu este bun, dar nu au venit cu niciun amendament, cu nicio propunere“.

* Ce spun liberalii *

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local spune că primarul Cristi MISĂILĂ are reacții infantile și politicianiste și că este necesar ca edilul să-i convingă pe cetățeni că bugetul Focșaniului este unul în interesul lor și nu al societăților abonate la bani publici.

„În loc să construiască un buget sănătos pentru Focșani, primarul Misăilă a preferat să arunce pe ordinea de zi același proiect de buget întocmit lacunar cu care s-a prezentat și la ședința precedentă. Repus pe ordinea de zi la câteva ore după ce consilierii PNL-USR i-au transmis primarului obiecțiile pe care le au, acesta nu s-a obosit să modifice vreo virgulă în cifrele aruncate la plesneală în documentul de căpătâi pentru dezvoltarea orașului.

Înainte de a convinge consilierii locali, Misăilă trebuie să convingă cetățenii că proiectul de buget al orașului este unul în interesul lor și nu al societăților abonate la bani publici care execută lucrare după lucrare și încasează contract după contract, lăsând în urmă un oraș scăldat în mocirlă, cu lucrări prost realizate.

Cu reacții infantile și politicianiste, dar și cu lipsa de răspuns la solicitările clare ale consilierilor PNL-USR pentru o mare parte din investițiile prognozate în buget pentru 2023, primarul Misăilă nu face altceva decât să dea dovadă, încă o dată, de aroganță și de lipsă de transparență, dar și refuzul unui dialog constructiv“, este mesajul consilierilor PNL Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.