Bătălia pentru președinția Consiliului Județean s-a încheiat! Dragoș CIOBOTARU a acceptat înfângerea în fața lui Nicușor HALICI!

* Candidatul PNL Vrancea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea a admis, astăzi, într-o conferință de presă, faptul că a pierdut înfruntarea cu candidatul PSD, Nicușor HALICI * Lupta pentru primăria Panciu rămâne deschisă după ce BEJ a decis renumărarea voturilor * PSD a câștigat detașat la Focșani și Odobești, Cristi MISĂILĂ și Daniel NICOLAȘ neavând emoții pentru noul mandat, la care s-au adăugat primăriile Adjud (George NICA) și Mărășești (Adrian TODERAȘC)* PNL se pregătește de opoziție în Consiliul Județean iar Dragoș CIOBOTARU pentru candidatura la parlamentare *

Nicușor HALICI, candidatul PSD este noul președinte al Consiliului Județean Vrancea, fapt acceptat, astăzi, de către PNL. Deși a pierdut și Focșaniul, Adjudul, Odobeștiul și Mărășeștiul președintele PNL Vrancea, Dragoș CIOBOTARU spune că formațiunea sa a câștigat mai mult, comparativ cu alegerile locale anterioare, PNL având acum 30 de primării față de 29 acum patru ani. „Din păcare am pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Și o să vă anunț așa, am plecat la drum având 29 de primari în funcție PNL și am finalizat având 30 de primari PNL. Marele nostru regret este pierderea Municipiului Adjud și a Primăriei Nereju. Însă aici o să trebuiască să facem o analiză să vedem ce s-a întâmplat.Pentru că ambii primari sunt oameni care și-au făcut treaba foarte bine.Și mai ales în Municipiul Adjud s-a munict.Și Florin Nechifor a fost un om care achiar și-a făcut treaba și a municit mai mult decât ar trebui. Am plecat la dum cu 10 consilieri județeni PNL pla care s-au adăugat doi de la ALDE, după fuziune. Am finalizat aceste alegeri cu 13 consilieri județeni, la egalitate cu conpetitorii principali cei de la PSD iar la Consiliul Județean Vrancea am luat un scor de 37%. Acest scor care ne onorează și pentru asta mulțumim tutror cetățenilor pentru încrederea acordată. Nu a fost ușor, am plecat în urmă cu 3 luni și jumătate cu o candidatură în persoana mea venită după tragicul eveniment pe care l-am suferit prin pierderea președintelui Cătălin Toma“, a declarat președintele PNL Vrancea, Dragoș CIOBOTARU.

* PSD: Voturile pentru func’ia de primar la Panciu se renumără în urma unei decizii legale *

„Interesul major al unor partide și candidați legat de decizia Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească (BECO) nr. 5 Panciu privind renumărarea voturilor exprimate la alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar ne determină să venim cu următoarele precizări, în scopul transparenței și a unei corecte informări a vrâncenilor:
1. Solicitarea de renumărare a fost depusă de Viorel Costin, candidatul PSD pentru funcția de primar la Panciu, în data de 𝟏𝟏.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟒 la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească nr. 5 Panciu
2. ⁠Conform 𝐋𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐧𝐫. 𝟏𝟏𝟓/𝟐𝟎𝟏𝟓 contestațiile și solicitările de renumărare a voturilor se pot face în maxim 48 de ore de la închiderea votului și conform adreselor BEC acest termen era 𝟏𝟏.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟒 până la 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟑:𝟓𝟗
3. ⁠ Din momentul depunerii cererii de către candidatul PSD, BECO Panciu a declinat către Biroul Electoral Județean (BEJ) Vrancea, care a retransmis cererea către BECO Panciu spre competentă soluționare, considerând că este de competența BECO Panciu să o soluționeze.
4. ⁠De asemenea, conform deciziei Biroului Electoral Central și adreselor transmise către birourile electorale din toată România, toate solicitările și contestațiile depuse trebuie soluționate până pe 𝟏𝟗.𝟎𝟔𝟐𝟎𝟐𝟒, până la 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟑:𝟓𝟗 când activitatea acestora încetează.
5. ⁠Înțelegem că BEJ Vrancea nu poate închide activitatea la nivelul județului până când nu sunt soluționate toate contestațiile și solicitările de la birourile electorale de circumscripție din județ, fapt pentru care a solicitat soluționarea acestora și încadrarea în termenele legale și comunicate de către BEC.
Drept urmare activitatea BECO Panciu este în limitele legii și mai mult decât atât, acest organism era obligat să soluționeze toate cererile depuse până astăzi la ora 17:00 având în vedere încetarea activității acestora.
Am convingerea că președintele Biroului Electoral de Circumscripție Orășenească nr. 5 Panciu, care este magistrat judecător, va respecta întocmai litera și spiritul legii și va soluționa conform legii această solicitare, fără influența și presiunea unor declarații și manipulări de moment din partea unor partide și politicieni, indiferent de unde provin aceștia“, se spune în comunicatul PSD Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.