Biblioteca Județeană: Aspecte ale cărții în pictură

* Luni , elevi ai clasei a IX-a, de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, însoțiți de consilierul școlar, TATIANA DUȚĂ au mers la Biblioteca Județeană * Întâlnirea a avut loc în cadrul Protocolului de colaborare încheiat între Direcția Județeană de Sport Vrancea, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și mai multe instituții școlare din Focșani *

Tema întâlnirii a fost aceea a PREZENȚEI CĂRȚII ÎN PICTURĂ (portretistică), în epoci culturale diferite, urmărindu-se asemănări și deosebiri între lucrările expuse on-line, mesajul lucrărilor, particularitățile acestora ș.a. Întâlnirea tip atelier, cu durata de o oră, s-a desfășurat în manieră interactivă, relaxată, la care au participat elevi și profesori deopotrivă. Printre concluziile care și-au făcut loc pe flipchart s-au numărat: cartea este un obiect peren, cartea este un obiect în artă, cartea însemnă experiență! Toate acestea și multe altele, care s-au desprins în timpul discuțiilor, fac obiectul BIBLIOESTETICII, o posibilă disciplină care încadrează cartea, în devenirea ei istorică, în studiul artelor plastice, al mentalităților și al altor discipline conexe.

La final, participanții au fost invitați să formeze două grupe și să conceapă, cu ajutorul obiectelor pe care le-au identificat în spațiul dat, două naturi statice care să cuprindă cărți. Rezultatele au fost remarcabile: „Cằrțile sunt importante!” și „Eternitate”. Unul din cei 13 participanți a obtinut o carte ca dar din partea bibliotecii și dulciuri rafinate din partea Liei CAZACU, pentru identificarea corectă a titlului acordat de Arcimboldo, celebrului său tablou, „Bibliotecarul”!

Liantul tuturor, instituții și oameni, a fost Lia CAZACU, expert la Compartimentul de Tineret, al DJS Vrancea, colaboratoare consacrată a bibliotecii , iar gazda a fost bibl. dr. Teodora FÎNTÎNARU.Seria de întâlniri, patronate de Direcția Județeană de Sport Vrancea și Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, va continua cu o a doua activitate pe tema Biblioesteticii, la care oaspeți vor fi elevi de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani, coordonați de profesor, Mariana DASCĂLU, un colaborator de elită al bibliotecii județene.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.