Biblioteca Răcoasa câștigătoarea uneifinanţări cu Proiectul: ʺȘi copiii romi au dreptul la informații“!!!!

Biblioteca Publică Răcoasa din județul Vrancea este câştigătoarea unei linii de finanțare prin programul de plăți directe desfășurat de Fundația IREX (http://www.biblionet.ro/show/index/k/3245) in regiunea sud-est. Pentru această linie de finanțare au fost selectate patru proiecte, din care unul este din Vrancea, comuna Răcoasa, iar perioada de implementare pentru proiectele câștigătoare va fi decembrie 2013 – martie 2014.

Proiectul Și copiii romi au dreptul la informații este inițiat de Ghiță Vlădoiu, membru ANBPR – Filiala Vrancea, bibliotecar la Biblioteca Publică Răcoasa care va oferi cursuri gratuite de inițiere în folosirea calculatorului pentru copii romi din clasele I-VIII. Prin programul Biblionetimplementat şi coordonat la nivel judeţean, de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Biblioteca Publică Răcoasa a fost dotată, în anul 2010, cu echipamente IT de ultimă generaţie ce vor fi utilizate în cadrul acestui proiect. În comuna Răcoasa exista o comunitate de 580 romi, mulţi dintre aceştia neavând posibilitatea de achiziţionare a unui calculator şi nici cunoştinţele necesare pentru utilizarea acestuia.Astfel,un număr de aproximativ 60 de elevi din clasele I-VIII, vor fi instruiţi să utilizeze noile tehnologii,vor putea beneficia gratuit de internet, imprimantă, scanner, de programul educativ Intuitext,util pentru diferite teme şcolare iar unii dintre ei vor învăţa să comunice, prin intermediul reţelelor de socializare, cu părinţii lor plecaţi în străinătate. Copiii şi adulţii de etnie romă vor învăţa să utilizeze calculatoarele şi în acelaşi timp părinţii acestora vor avea acces la informaţie, înţelegând mai bine de ce este importanta şcoala pentru dezvoltarea copiilor. Bibliotecarul va fi ajutat în derularea cursurilor de doi voluntari iar Primăria Răcoasa va susţine proiectul punând la dispoziţie consumabilele necesare pentru buna desfăşurare a proiectului.
“Biblioteca va câştiga în rândul utilizatorilor şi această categorie a comunităţii iar la cursurile derulate de bibliotecă vor participa atât copiii cât şi părinţii acestora- 20 de adulţi care au abandonat şcoala. La nivelul localităţiinu mai există un astfel de serviciu iar înfiinţarea acestuia va contribui la educarea copiilor si adulţilor romi, aducând valoare comunităţii dar si imaginii Bibliotecii Publice din Răcoasa”, a declarat Teodora Fîntînaru, directoarea Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.