Calendarul bacalaureatului 2012!!!

* La această oră în liceele din Vrancea se fac deja pregătiri pentru examenul de bacalaureat din vară, primul pas fiind organizarea simulării * Elevii din clasele a XII-a vor susţine prima probă în 11 iunie * Ministerul Educaţiei a făcut public calendarul celor două sesiuni, de vară şi de toamnă, ale examenului de bacalaureat *

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului 2012 va începe în 28 mai. Astfel în perioada 28-30 mai are loc înscrierea candidaţilor, iar pe 1 iunie se încheie cursurile pentru clasa a XII-a/a XIII-a. Prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, are loc în intervalul 11 – 13 iunie, iar între 13 şi 15 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Între 18 şi 22 iunie are loc proba de evaluare a competenţelor digitale, iar între 25 şi 27 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă este programată pe 2 iulie 2012 la Limba şi literatura română. Pe 3 iulie, unii candidaţi vor susţine, tot în scris, proba la Limba şi literatura maternă. Pe 4 iulie 2012 va fi proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate se vor afişa pe 8 iulie, pe 9 iulie se vor depune contestaţiile, între orele 08.00 şi 12.00. Între 10 şi 12 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar rezultatele finale se vor afişa pe 13 iulie 2012.

Candidaţii care nu vor reuşi să treacă de prima sesiune de bacalaureat, au o nouă şansă în august. Înscrierea candidaţilor se face în perioada 16 – 20 iulie. Prima probă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura între 20 şi 21 august. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc între 20 şi 22 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională pe 21 şi 22 august. Evaluarea competenţelor digitale este programată în 23 şi 24 august. Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română se va susţine în 27 august, Limba şi literatura maternă în 28 august, proba obligatorie a profilului în 29 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării în 31 august. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie şi în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile. În 3 şi 4 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar în 5 septembrie se vor afişa rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.