Caravana TIFF ajunge miercuri la Focşani!!!

Cea de-a patra ediție a Caravanei TIFF are loc în 13 orașe din România. Caravana şi-a început traseul din Buzău traversând oraşele Timișoara, Oradea, Bistrița, Cluj-Napoca, Fălticeni şi Iaşi continuându-și drumul către Focşani. Cu sprijinul Primăriei Municipiului Focşani, timp de două zile, în perioada 7 – 8 august, în Piaţa Unirii, de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

Miercuri, 7 august – Funeralii Fericite (2013) în regia lui Horaţiu Mălăele. Într-un cartier periferic din Bucureşti, imigranţii îşi îneacă amarul în cârciuma lui Samir: „La imigrantul fericit”. La o masă, trei prieteni au pierdut şirul paharelor. Ei sunt: Lionel – un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril – un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor – un rus fără permis de şedere în România, care lucrează la negru ca instalator. Presaţi de iminenţa raziei duminicale pe care o face la oră fixă agentul Porumbel, cei trei o şterg rapid din cârciumă împreună cu ceilalţi clienţi. Ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Aceasta le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri. De aici începe distracţia…

Joi, 8 august – Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fraților Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Acțiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) și călătorește cu un grup de matadori pitici. În ciuda mașinațiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor și tensiunilor distrugătoare din poveste – interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan și Y tu mamá también) – Carmen calcă pe urmele tatălui ei și intră în arenă. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și a câștigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru Cel mai bun film și Cel mai bun debut.

Intrarea este liberă. Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Focşani. Eveniment prezentat de Carlsberg. Partener principal: UPC. Recomandat de: Europa FM. Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro,CinemaRx.ro. Partener de ospitalitate: Hotel Fashion Center Focşani.
sursa http://evenimentefocsani.blogspot.ro/2013/08/caravana-tiff-ajunge-in-piata-unirii.html

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.