Cărţi pentru Germania de la vrânceni

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea a continuat seria donaţiilor de carte către biblioteci din străinătate. Biblioteca Românească din Nurnberg, Germania, va primi peste 100 de exemplare prin proiectul Cărţi pentru Germania.

La invitaţia doamnei Liliana Moldovan, directorul onorific al Bibliotecii Româneşti „Ion Minulescu” din Nurnberg, Germania, Biblioteca Judeţeană Vrancea şi-a arătat disponibilitatea şi interesul de a participa cu o donaţie de carte pentru a sprijini comunitatea de români din Nurnberg.

Pentru acest proiect Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, prin Centrul de limbi străine, coordonat de bibliotecar Ana Maria Cătănoiu a cooptat parteneri locali, care au donat peste 100 de exemplare de carte, din domeniile solicitate: Comunitatea evreiască din Focşani – coordonată de preşedintele Mircea Rond, Biblioteca de weekend Şerbeşti Vidra –  coordonată de Doina Stratton-Andrieş, Şcoala Bordeasca Veche prin elevii îndrumaţi de prof. Steluţa Bătrînu, Asociaţia Culturală „Duiliu Zamfirescu”, director Gheorghe Neagu, şi Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

“Suntem încântaţi atât de invitaţia de a sprijini prin donaţii o altă bibliotecă românească de peste hotare, cât şi de faptul că am găsit în comunitatea vrânceană  doritori să ofere acest sprijin. Spre marea noastră bucurie, ni s-a transmis că sunt foarte solicitate cărţile în limba română şi folosite în diverse activităţi de socializare pentru toate categoriile de vârstă. Mulţumim donatorilor noştri pentru că  ne-au fost din nou alături, într-un timp atât de scurt după proiectul canadian, mulţumim pentru invitaţia şi şansa de a pune o nouă piatră la temelia unei biblioteci de carte românească, de această dată din Germania”, ne-a declarat director Teodora Fîntînaru.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.