Ceartă pe banii elevilor la ședința Consiliului Local Focșani!

* Bugetul municipiului Focșani a fost trântit azi la vot de către majoritatea PNL-USR din Consiliul Local Focșani * Primarul Cristi MISĂILĂ a luat foc și a acuzat că bursele elevilor și indemnizațiile persoanelor cu handicap nu mai pot fi plătite din această cauză * Majoritatea PNL-USR afirmă că primarul a venit în fața lor cu un buget „lacunar“ și îl îndeamnă pe MISĂILĂ să „mai deseneze la buget“* Puteți vedea tot scandalul aici: https://fb.watch/iIShJ16J7z/ *

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a sistat alimentarea cu sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat deoarece nu a fost aprobat bugetul în termen de 45 de zile de la publicarea Legii Bugetului de stat pe anul 2023. Potrivit primarului Cristi MISĂILĂ acest lucru s-a întâmplat deoarece majoritatea PNL-USL nu a votat bugetul municipiului Focșani pe acest an.

„La acest moment pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap și pentru bursele școlare am avea nevoie de 1,8 milioane lei, în timp ce Primăria Municipiului Focșani are în conturi 350.000 lei. Sumă total insuficientă în comparație cu plățile care trebuie făcute. Am avertizat asupra acestei situații încă din plenul ședinței de astăzi a Consiliului Local însă fără niciun efect. Din păcate, consilierii PNL-USR continuă să blocheze proiectele de dezvoltare ale Municipiului Focșani doar pentru că ele sunt inițiate de primarul Cristi Valentin Misăilă de la PSD“, afirmă primarul municipiului Focșani, Cristi MISĂILĂ.

Acesta mai adaugă că proiectul de buget a fost publicat pe site-ul instituției de pe 26 ianuarie 2023 și nu au venit cu niciun amendament, cu nicio propunere nici la ședința Comisiei de Buget din 13 februarie 2023 nici cu alte ocazii.

„Când spui că ceva nu e bine, că e lacunar…propui soluții prin care să îmbunătățești acel lucru. Consilierii PNL-USR nu au venit cu soluții ci doar au jucat niște roluri într-o piesă din registrul teatrului absurdului. Ei nu realizează că nu au spus ”Nu” primarului ci proiectelor de dezvoltare ale comunității noastre care înseamnă străzi mai bune, școli mai bune, educație mai bună și bani cheltuiți cu cap. Vă întreb pe fiecare dintre dumneavoastră ce înțelegeți din această atitudine?“, declară Cristi MISĂILĂ.

* Consilierii PNL au spus un “NU” hotărât primarului Misăilă care s-a prezentat la ședință cu un buget întocmit lacunar *

La rândul lor consilierii majorității spun că primarul Focșaniului s-a prezentat în fața consilierilor locali pentru „a cerși un vot“ la proiectul bugetului Municipiului Focșani pe anul 2023, fără să țină cont de necesitățile pe care le au unele instituții din subordinea Consiliului Local, dar mai ales, fără să țină cont de opinia cetățenilor. Cu toate că legea îl obligă să organizeze o dezbatere publică la care să participe focșănenii interesați de proiectele propuse, Misăilă a preferat să ocolească această procedură.

„Ce a uitat primarul? Să pună la dispoziția consilierilor o informare detaliată a modului în care au fost fundamentate proiectele de investiții. Cu toate că pe rețelele de socializare, Misăilă se laudă cu un buget mai mare decât cel din anul anterior, cu accent pe proiectele de investiții din municipiu, acesta nu s-a sinchisit să detalieze modul în care vor fi cheltuiți cei peste 435 de milioane de lei. Proiectele de dezvoltare, prin care orașul ar urma să devină un soi de Micul Paris, nu sunt altceva decât tuș de imprimantă consumat pe kilograme de hârtie. Într-un oraș care a fost dărâmat de la un capăt la altul, cu lucrări începute de luni de zile, nefinalizate și prost executate, este nevoie de mai mult decât proiecte trecute pe hârtie, proiecte care nu au un orizont de finanțare.

Nu este pentru prima oară când consilierii PNL i-au cerut primarului Misăilă să respecte banii focșănenilor! La fel s-a întâmplat și în ședința Consiliului Local de astăzi. Rând pe rând, aleșii municipali PNL au luat cuvântul în cadrul ședinței și au vorbit despre lacunele identificate în proiectul de buget. Printre altele, consilierii PNL au adus în discuție locurile de parcare insuficiente, acolo unde nu există soluții și nicio viziune clară, despre PUG-ul orașului așteptat de ani buni, dar și despre studiile de fezabilitate pentru proiectele de investiții care se fac cu bani din buget fără să existe o finanțare clară, lucru care duce la cheltuirea banului public în mod iresponsabil.

Am spus-o și o repetăm: Nu suntem împotriva dezvoltării orașului! Suntem împotriva cheltuirii banilor fără rost și fără viziune! Acesta este motivul real pentru care ne-am abținut la votul de astăzi.

Așteptăm ca primarul Misăilă să mai „deseneze” la proiectul de buget, să facă ajustările necesare, să împartă sumele în mod echitabil și fundamentat și să prezinte consilierilor locali un raport detaliat al modului în care va fi împărțit bugetul municipiului Focșani!“, spun consilierii PNL din Consiliul Local Focșani.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.