CNU pe locul 14 în topul celor mai bune licee din țară!!!

Colegiul Național Unirea din Focșani se menţine și în acest an între cele mai bune colegii din țară, clasamentul din acest an arătând că CNU este pe locul 14. Scorul obținut de CNU este de 8,08 prima instituție din clasament fiind Colegiul Național Sf. Sava din București cu 8,40. Înaintea CNU, cu un scor de 8,10 se află Colegiul Național Bilingv G. Coșbuc din București. Progresul CN Unirea Focșani în acest clasament este de-a dreptul spectaculos dacă luăm în considerare faptul că în 2011 CNU a fost plasat pe locul 32!!!! Doar 10 orașe au oferit ocupantele celor 20 de locuri în acest clasament, 6 colegii fiind din București, 4 din Cluj Napoca, 2 din Craiova, 2 din Sibiu și câte unul din Focșani, Constanța, Iași, Brașov, Brăila, Galați, Oradea, Buzău și Tg. Jiu.

În clasamentul celor 20 de licee de top, nu este inclusă nicio altă instituţie vrânceană de învăţământ. CN Unirea este devansat de colegii cu tradiţie precum Colegiul „Sf. Sava” Bucureşti, Colegiul „Emil Racoviţă” Cluj, Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul „Gh. Lazăr”, Colegiul „Fraţii Buzeşti” Craiova, Colegiul „V. Alecsandri” Galaţi, Colegiul „Tudor Vianu” Bucureşti, Colegiul Național„ A. Șaguna” Brașov, Colegiul „B. P. Hasdeu” Buzău, Colegiul M. Viteazul București, Colegiul Gh. M. Murgoci din Brăila și Colegiul Național Bilingv G. Coșbuc din București. Între locul I şi locul XI, ocupat de CNU, este o diferenţă de doar 32 de sutimi.

* O medie între admitere, bac şi rezultate la olimpiade

Clasificarea aceasta a fost făcută în baza a mai multe rezultate. Concret este vorba despre media de admitere – 50 %, media de la examenul de Bacalaureat – 40 %, şi media rezultatelor obţinute la olimpiade – 10 %. În baza acestor medii, CNU a obţinut scorul de 8,08. Astfel mediile luate în considerare în cazul CNU au fost 9,28 – media de admitere și 8,60 – media de la bac. Dincolo de media la admitere, colegiul vrâncean a reuşit însă să impresioneze, an de an, şi prin numărul foarte mic de picaţi la Bacalaureat. În anul școlar 2011 – 2012 elevii și profesorii CNU au avut rezultate de excepție între care și un fantastic premiu II obținut de Flavius Bratu la faza internaţională a Concursului de Neuroştiinţe “Brain Bee” desfăşurat în Cape Town, Africa de Sud, și care nu apare în calculul mediei CNU!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.