Concediul pentru creşterea copilului este considerat vechime în specialitate de la 1 ianuarie 2012

Angajatorul are obligaţia de a aproba aceste concedii, iar raportul de muncă sau de serviciu se suspendă pe perioada efectuării lor, cu obligaţia rezervării postului dupa încetarea cauzelor de suspendare.

Concediul pentru creşterea copilului este considerat vechime în specialitate începând cu 1 ianuarie 2012, dată la care a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011.

Actul normativ emis de Guvern stipulează că perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, constituie nu numai vechime în munca şi în serviciu, ci şi vechime în specialitate, avându-se în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, potrivit avocatnet.ro.

Potrivit Ordonanţei: “Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), art. 6 şi 10 constituie vechime în munca şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.”

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.