Conferință pe tema calamităților naturale

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin TOMA participă astăzi, în calitate de reprezentant al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), la Adunarea Generală şi la conferinţa politică organizate de Confederaţia Europeană a Puterilor Locale de nivel Intermediar (CEPLI), în provincia Ourense din Spania.

În cadrul evenimentului, președintele CJ Vrancea a abordat problema gestionării calamităților naturale și rolul esenţial al autorităţilor locale ca ”plasă de siguranţă” pentru cetăţeni şi comunităţile teritoriale pe care le reprezintă.

Conferinţa politică a CEPLI s-a încheiat cu ”Declaraţia politică de la Ourense” care subliniază, printre altele, rolul de primă linie a autoritățile judeţene pentru a face față impactului dezastrelor rezultate din pericolele naturale sau provocate de om și faptul că amploarea acestor schimbări climatice și a evenimentelor meteorologice extreme va creşte de-a lungul anilor.

CEPLI este cea mai mare confederație europeană a autorităților locale intermediare din UE, reprezentând peste 850 de provincii, judeţe etc.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.