Costică Argint eliberat condiționat

* Costică Argint a obţinut în instanţă eliberarea condiţionată iar astăzi  va fi liberat condiționat din penitenciarul Focşani *

Costică Argint a fost condamnat, în 2002, la trei ani și șase luni de închisoare pentru tentativă la vătămare corporală gravă, violare de domiciliu, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri, după ce a fost implicat într-un scandal în comuna vrânceană Găgesti, în care doi oameni au suferit leziuni grave. A fost arestat în decembrie 2009, în Italia presa italiană afirmând că că Argint a fost reţinut pentru şantaj şi tentativă de şantaj, el fiind capturat la Tivoli. În octombrie 2010 a ajuns în România ca urmare a unei cereri de extrădare depusă de statul român la Roma. Autoritățile italiene au fost de acord cu extrădarea lui Argint urmând ca după executarea pedepsei să le fie predat.

* Argint a discutat, la Roma, cu ministrul de Externe Adrian Cioroianu *

Costică Argint a fost protagonistul unui episod foarte controversat, în plină criză provocată de infracţiunile grave comise de etnicii rromi de naţionalitate română în Italia. La sfârșitul anului 2007 els-a întâlnit, la Roma, cu o delegaţie guvernamentală română condusă chiar deprimul ministru de la acea vreme Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult a reușit să discute câteva minurte chiar cu ministrul de externe , trecând de filtrele SPP.

Foto: ANTENA 3

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.