Astăzi Centrul Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă va găzdui cursul cu tema: ”Instituirea şi ducerea la îndeplinire a măsurilor asiguratorii”.
Cursul se adresează persoanelor cu atribuţii în domeniul inspecţiei fiscale şi al activităţii de colectare de la nivelul următoarelor direcţii generale a finanţelor publice judeţene: Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov; Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.
Lectorii cursului vor fi specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Reglementare a Colectării Bugetare din cadrul ANAF.
Pe agenda seminarului se află următoarele teme de discuţie:
organele competente pentru dispunerea şi ducerea la îndeplinire a măsurilor asiguratorii;
modul de desfăşurare a procedurii de aplicare efectivă a măsurilor asiguratorii şi de ducere a lor la îndeplinire;
procedura de valorificare, în regim de urgenţă, a bunurilor de consum alimentar şi a materiilor prime necesare pentru prepararea acestor bunuri, cu grad ridicat de perisabilitate sau care, cu trecerea timpului, pierd din greutate ori din valoare, inclusiv animale, păsări vii sau plante, în cazul aplicării măsurilor asiguratorii şi/sau executorii prevăzute de Codul de procedură fiscală.
Centrul zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vama a împlinit 10 ani de activitate. De la inaugurarea oficială până în prezent, la Centrul Zonal Focşani, şi-au perfecţionat pregătirea profesională peste 5.500 de finanţişti şi funcţionari din administraţia publică locală din toate judeţele ţării.
Înfiinţarea Centrului Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă a avut ca scop diminuarea costurilor şi a timpului consumat cu deplasarea cursanţilor până la locul instruirii, fiind satisfăcute astfel mai multe cerinţe de instruire pentru un număr mai mare de specialişti din cadrul direcţiilor generale a finanţelor publice judeţene având ca principal efect îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite contribuabililor.
În cei 10 ani de activitate, cursurile organizate la Focşani, cu o tematică extrem de diversă, au fost moderate de experţi din: SUA, Spania, Olanda, Danemarca, Franţa, Italia şi Grecia, ţări cu care România colaborează şi desfăşoară programe sectoriale componente ale reformei fiscale, precum şi cei mai buni specialişti ai Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Cele 139 cursurile de pregătire desfăşurate la Centrul Zonal Focşani al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă au avut tematici diverse selectate în funcţie de identificarea nevoilor de formare, propunerilor participanţilor la cursuri, noutăţile legislative în domeniul fiscal şi contabil.