Data limită 25 octombrie pentru ca agricultorii să plătească impozitul pe activităţi agricole!!!

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor care au obţinut în mod individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică venituri din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit, că au obligaţia de a achita 50% din impozitul datorat şi contribuţia de asigurări de sănătate până la data de 25 octombrie 2013, inclusiv.
Reamintim că impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
Nu sunt venituri impozabile veniturile realizate de persoanele fizice/membrii asocierilor fără personalitate juridică din valorificarea în stare naturală a următoarelor:
a) produse culese din flora sălbatică, exclusiv masa lemnoasă. În cazul masei lemnoase sunt venituri neimpozabile numai veniturile realizate din exploatarea şi valorificarea acesteia în volum de maximum 20 mc/an din pădurile pe care contribuabilii le au în proprietate;
b) produse capturate din fauna sălbatică, cu excepţia celor realizate din activitatea de pescuit comercial supuse impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente».

Cota pentru contribuţiile de asigurări de sănătate este de 5,5% aplicată asupra valorii anuale a normei de venit, raportată la cele 12 luni ale anului.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.