Declarația 112 prelungește programul la Finanțe

Programul de lucru cu publicul al Direcţiei Generale de Finanţelor Publice Vrancea a fost prelungit, cauza fiind Declarația 112, angajatorii având timp până pe 25 februarie pentru depunera respectivului document. În urmatoarele două zile, 24 şi 25 februarie, programul de lucru cu publicul la Finanţele Publice Vrancea începe la  ora 8 dimineață și se încheie la 8 seara.  O altă măsură luată a fost suplimentarea cu încă două ghișee, pentru preluarea declaraţiei 112, numărul total al acestora ajungând la 30.

„Pentru desfăşurarea acestei operaţiuni în condiţii bune, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea invită contribuabilii să depună formularul 112 cu cel puţin 2-3 zile înainte de termenul limită, 25 februarie 2011, având în vedere că timpul de prelucrare la ghişeu a formularului 112 este mai mare decât în cazul celorlalte formulare întrucât necesită mai multe operaţiuni de validare preliminară în momentul depunerii, atât în ceea ce priveşte datele înscrise în formatul hârtie, cât şi informaţiile înscrise în formatul electronic“, au afirmat responsabilii compartimentului de presă al DGFP Vrancea.

Măsurile de siguranță luate la nivelul DGFP Vrancea sunt justificate și de faptul că este o perioadă de depunere foarte aglomerată. 25 februarie 2011 este termenul limită şi pentru depunerea altor formulare de declaraţii, respectiv: 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit”, 300 „Decont de TVA”, 301 „Decont special de TVA”, 392A „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, şi prestările de servicii efectuate în anul 2010”, 392B „Declaraţia informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2010” şi 393 „Declaraţia informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul 2010”

„Reamintim contribuabililor că declaraţiile se pot depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, procedură reglementată prin OMFP nr. 858/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru transmiterea on-line a declaraţiei unice contribuabilii trebuie să deţină un certificat digital calificat de la unul din furnizorii de servicii de certificare acreditaţi în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, care va fi utilizat pentru semnarea declaraţiei fiscale“, au mai adăugat inspectorii DGFP Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.