Diana Ionescu – performanţă în balet la doar 12 ani!!!

* Diana Georgia Ionescu este un copil de doar 12 ani care a devenit imaginea tinerilor balerini din România în străinătate * Diana învaţă la Colegiul de Arte “Regina Maria” din Constanţa, secţia coregrafie şi are săptămână de săptămână, în orar, 10-15 ore de balet, pe lângă celelalte discipline din programa şcolară *Acum două luni  s-a întors de la Paris unde a participat la Youth America Grand Prix , cea mai importantă competiţie de gen din lume, pentru elevi * Pentru a participa la finala concursului, care va avea loc la New York – SUA, Diana are nevoie de sprijinul nostru *

Diana s-a îndrăgostit de dans încă de când era la grădiniţă, atunci când a mers pentru prima dată la un spectacol de balet. Aşa se face că a început cursurile de balet încă de la vârta de 4 ani, la Teatrul Oleg Danovski din Constanţa. Anul ce tocmai s-a încheiat a fost unu încărcat de concursuri dar şi de premii.În martie  2011 a participat la primul ei concurs important, la Bucureşti, unde a fost semifinala pentru European Star Dance Union. Diana a castigat 2 premii importante ( II şi III ) şi s-a calificat în finala concursului internaţional care a avut loc, în luna mai, în Croaţia .

Pentru ea concursul din Croaţia – Dance Star World Tour 2011, Porec a fost o adevărată provocare deoarece aici au participat concurenţi din peste 40 de tari . A obţinut alte 2 premii ( I si II ), iar juriul a răsplătit-o pentru talentul ei cu marele premiu “Premiul Special al Juriului pentru cel mai bun Talent Feminin” al competiţiei.

Vara trecută, când toţi copiii erau în vacanţă, Diana şi-a continuat pregătirea şi a participat la Youth Fest Dance Mangalia, unde a fost primită în concurs cu dispensă de vârstă. S-a prezentat ca o adevarată profesionistă, cu maturitate competiţională  extraordinară pentru vârsta ei, câştigând din nou Marele Premiu al Festivalului.

Acum două luni  s-a întors de la Paris unde a participat la Youth America Grand Prix , cea mai importantă competiţie de gen din lume, pentru elevi.

În etapa din Franţa, a avut de înfruntat sute de tineri din Europa iar Diana a reuşit să urce pe primul loc al podiumului, la categoria ei de vârstă. Acest lucru înseamnă că va merge, primăvara aceasta, la etapa mondială, de la New York. Competiţia are loc între 22 – 27 aprilie 2012, termenul maxim de înscriere în concurs fiind 1 martie 2012.

Din anul 2007 până în prezent a participat la numeroase spectacole pe scena Teatrului de Operă  şi Balet Oleg Danovski, sub îndrumarea coregrafei Elisabeth Pandichi Lux, ultimul fiind în decembrie 2011. Totodată, a câştigat o bursă de studiu la Academia de balet “Princess Grace” din   Monaco.

Date de contact ale părinţilor:

Ionescu Lucian Eugen: 0722.679742

Ionescu Andreea Marina: 0722.695114         e-mail: marandion@yahoo.com

Adresa: Bld. Mamaia, Nr. 75, Bl. LS1, Sc. A, Ap. 28, Constanţa , Jud Constanţa

Articol scris de Ramona – Sandrina ILIE


Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.