Discuții depre păduri la Prefectură!

Joi, la sediul Instituției Prefectului jud. Vrancea a avut loc o discuție interinstituțională cu Agenția Națională a Ariilor Naturale Protejate reprezentată de directorul Vasile Carnariu și echipa sa de management al proiectului și Direcția Silvică Vrancea reprezentată de directorul Lucian Zamfir și echipa sa de management al proiectului. Dialogul a vizat axe prioritară prin care se urmărește implementarea unei măsuri active de conservare, un proiect amplu de împădurire pentru asigurarea stării favorabile a speciilor și habitatelor.

Proiectul a urmărit împădurirea unei suprafețe de 189,64 ha în Unitățile Administrativ Teritoriale Mărășești, Garoafa, Biliești, Suraia, Vulturu, fiind vorba de 420.617 bucăți puieți pentru înființarea plantațiilor și 210.312 bucăți puieți pentru efectuarea lucrărilor de completare. Bugetul total pentru implementarea proiectului a fost de peste 37 milioane lei!

„Pentru ca oamenii să poată înțelege importanța pădurii, trebuie să îi scoatem în evidență rolul și să luptăm pentru menținerea echilibrului său. Ar fi bine să ne reamintim zilnic de cât de importantă este această resursă pentru fiecare dintre noi, cu fiecare copac plantat vom ajuta la regenerarea zonelor, formând o puternică sursă de oxigen și o casă a biodiversității. Un viitor puternic se poate construi doar acționând în favoarea naturii, iar din respect pentru beneficiile vitale pe care ni le oferă, nu putem decât aplica soluții viabile prin care să contribuim la conservarea ei!“, a afirmat prefectul Nicușor HALICI, care a condus întâlnirea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.